Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan ulov

U ribolovu nedaleko od Vrsara iz mora izvadio bombu: Policija poziva građane na oprez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija u utorak je dobila poziv ribara koji je iz mora nedaleko od Vrsara izvukao bojevu glavu mine.

Policija je u utorak oko 14 sati zaprimila dojavu ribara koji je nedaleko od Vrsara iz mora izvadio eksplozivno sredstvo. Dolaskom policajaca utvrđeno je da se radi o bojevnoj glavi mine te je ona preuzeta.

Pročitajte i ovo Mali Lošinj ''Bogata ostavština'' Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Priprema se velika akcija Ilustracija - najam stana u Rovinju U Rovinju Prevaren prilikom najma stana: Uzeo mu stotine eura pa prekinuo svaki kontakt

Istarska policija upozorava građane da budu oprezni i da ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju ništa sami, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećaju građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, i iz II. svjetskog rata i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Iz policije mole građane da, u slučaju da vide minsko-eksplozivno sredstvo u moru, s plovila ili prilikom ronjenja, zabilježe poziciju uz uporabu GPS sustava navigacije i po mogućnosti s bovom te da obavijeste o tome policiju.

"U slučaju ulova minsko-eksplozivnog sredstva unutar mreže ili podizanja na palubu plovila, potrebno je zaustaviti plovilo, ne vraćati minsko-eksplozivno sredstvo u more (kako se plovilo ne bi prevrnulo ili sredstvo eksplodiralo) te odmah javiti policiji na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti", upozoravaju iz policije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene