Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči izbora

U redovima HDZ-a sve nemirnije, vodstvo stranke ima još jedan razlog za glavobolju

Obaranje ruku s premijerom (Foto: Dnevnik.hr)
Obaranje ruku s premijerom (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obaranje ruku s premijerom (Foto: Dnevnik.hr) Obaranje ruku s premijerom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Premijer na kuglanju (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Znaju li tko su i što su neki članovi HDZ-a, vjerojatno ni predsjednik stranke nije siguran. Dok se kampanja za predsjedničke izbore još nije ni zahuktala, u redovima HDZ-a sve je nemirnije.

Vodstvo stranke ima razloga za glavobolju ususret mogućem još jednom vukovarskom prosvjedu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču'' Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

"Nema prosvjeda koliko sam ja shvatio", kaže premijer Andrej Plenković.

No, iz Grada Vukovara poručuju da o prosvjedu još nisu odlučili i da će mediji o svemu biti na vrijeme obaviješteni. Da to nije ni bila tema sinoćnjeg susreta s Plenkovićem, kao ni problem dvojezičnih ploča, tvrdi gradonačelnik Ivan Penava.

"Običan susret, evo, ko što ja i vi sad kad se sretnemo na ulici i pozdravimo se, znači ništa apsolutno, ništa, bez obveznih tema, evo najbolji zaključak", rekao je Penava.

Sinoć se u Vinkovcima Penava srdačno pozdravio s Mirom Kovačem i Davorom Ivom Stierom.

"Vjerujte mi da HDZ ima tu snagu da pobijedimo na predsjedničkim izborima, da izađemo jači iz unutarstranačkih izbora, da ujedinimo stranku, ujedinimo biračko tijelo i na toj platformi da pobijedimo i na parlamentarnim izborima", uvjerava Stier.

Uz vukovarskog gradonačelnika je protiv institucija i Stevo Culej, barem kad je riječ o traženju obustave postupka protiv Marijana Živkovića koji je skinuo ćiriličnu ploču.

"To su ljudi branitelji, gosp. Culej, što se tiče gosp. Penave, kažem, vrhunski gradonačelnik koji sjajno radi svoj posao", kaže Damir Krstičević.

Vukovarski prosvjed u vrijeme kampanje HDZ-u ne ide u prilog, a ne bi bilo ni u skladu s pravilom HDZ-a pred izbore - ništa protiv Vlade i predsjednice.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene