Znaju li tko su i što su neki članovi HDZ-a, vjerojatno ni predsjednik stranke nije siguran. Dok se kampanja za predsjedničke izbore još nije ni zahuktala, u redovima HDZ-a sve je nemirnije.

Galerija


Vodstvo stranke ima razloga za glavobolju ususret mogućem još jednom vukovarskom prosvjedu.

Vezani članci Boris Milošević (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Predstavnici Srba o odluci vukovarskog Gradskog vijeća: "Propuštena je prilika za iskorak" Miroslav Šeparović (Foto: Pixsell,Davor Puklavec) Šeparović: "Odluke Ustavnog suda moraju svi provoditi, odlučit ćemo o daljnjem postupanju"

"Nema prosvjeda koliko sam ja shvatio", kaže premijer Andrej Plenković.

No, iz Grada Vukovara poručuju da o prosvjedu još nisu odlučili i da će mediji o svemu biti na vrijeme obaviješteni. Da to nije ni bila tema sinoćnjeg susreta s Plenkovićem, kao ni problem dvojezičnih ploča, tvrdi gradonačelnik Ivan Penava.

"Običan susret, evo, ko što ja i vi sad kad se sretnemo na ulici i pozdravimo se, znači ništa apsolutno, ništa, bez obveznih tema, evo najbolji zaključak", rekao je Penava.

Sinoć se u Vinkovcima Penava srdačno pozdravio s Mirom Kovačem i Davorom Ivom Stierom.

"Vjerujte mi da HDZ ima tu snagu da pobijedimo na predsjedničkim izborima, da izađemo jači iz unutarstranačkih izbora, da ujedinimo stranku, ujedinimo biračko tijelo i na toj platformi da pobijedimo i na parlamentarnim izborima", uvjerava Stier.

Uz vukovarskog gradonačelnika je protiv institucija i Stevo Culej, barem kad je riječ o traženju obustave postupka protiv Marijana Živkovića koji je skinuo ćiriličnu ploču.

"To su ljudi branitelji, gosp. Culej, što se tiče gosp. Penave, kažem, vrhunski gradonačelnik koji sjajno radi svoj posao", kaže Damir Krstičević.

Vukovarski prosvjed u vrijeme kampanje HDZ-u ne ide u prilog, a ne bi bilo ni u skladu s pravilom HDZ-a pred izbore - ništa protiv Vlade i predsjednice.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr