Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnički ministar Tolušić

'U prvih šest mjeseci 2016. povučeno iz fondova EU kao u cijeloj 2015.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je uspjela! Povlačimo sve više novca iz EU fondova. Pokazuje to i podatak da je u šest mjeseci ove godine povučena ista količina sredstava kao u cijeloj 2015. godini.

Tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić u petak je Slavonskom Brodu izvijestio da je u prvih šest mjeseci Hrvatska povukla istu količina sredstava iz EU fondova kao u cijeloj 2015. godini, a do kraja godine, prema predikcijama, taj iznos će se udvostručiti u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna Država se osigurala Sud blokirao vinariju bivšeg ministra poljoprivede, dok traje istraga zabranjuje mu se prodaja

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zajednički doprinos poboljšanoj transnacionalnoj spremnosti u hitnim situacijama na području sliva Save“ potpisan je između Agencije za regionalni razvoj RH i Brodsko-posavske županije u okviru IPA prekograničnog programa suradnje Hrvatska – Srbija 2007.-2013.

Na potpisivanju je nazočio i ministar Tolušić koji je na upit novinara komentirao najave iz SDP-ovog predizbornog programa o povlačenju više sredstava iz EU fondova.

"Ja ne pratim SDP-ov predizborni program, ali ako misle povlačiti više sredstava iz EU to je definitvno hvale vrijedno jer su do sada povukli vrlo malo. S obzirom na to kako su radili i koliko su povlačili, bojim se da to neće ići u dobrom smjeru. Onako kako mi radimo – pokazujemo kako se može. Mi smo u šest mjeseci povukli istu količinu sredstava kao bivša vlada u cijeloj 2015. godini, a do kraja godine ćemo taj iznos udvostručiti u odnosu na prošlu godinu", rekao je Tolušić.

Podsjetio je na niz otvorenih natječaja i najavio onaj o energetskoj učinkovitosti za građane. "Njega smo malo čekali jer želimo postići da naši građani u Brodsko-posavskoj županiji imaju poticaje sto posto za obnovu kuća, a ne 50 koliko je sada predviđeno. I to je jedini razlog zašto natječaj kasni", rekao je Tolušić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene