Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je uspjela! Povlačimo sve više novca iz EU fondova. Pokazuje to i podatak da je u šest mjeseci ove godine povučena ista količina sredstava kao u cijeloj 2015. godini.


Tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić u petak je Slavonskom Brodu izvijestio da je u prvih šest mjeseci Hrvatska povukla istu količina sredstava iz EU fondova kao u cijeloj 2015. godini, a do kraja godine, prema predikcijama, taj iznos će se udvostručiti u odnosu na prošlu godinu.

Vezani članci Provjereno: Inflacija - 5 Kako se Hrvati čuvaju od inflacije i pripremaju za novu valutu? "Kada posjedujete taj plemeniti metal, ne ovisite o nikome" Slika nije dostupna Kako je Amiru 130 koza promijenilo život

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zajednički doprinos poboljšanoj transnacionalnoj spremnosti u hitnim situacijama na području sliva Save“ potpisan je između Agencije za regionalni razvoj RH i Brodsko-posavske županije u okviru IPA prekograničnog programa suradnje Hrvatska – Srbija 2007.-2013.

Na potpisivanju je nazočio i ministar Tolušić koji je na upit novinara komentirao najave iz SDP-ovog predizbornog programa o povlačenju više sredstava iz EU fondova.

"Ja ne pratim SDP-ov predizborni program, ali ako misle povlačiti više sredstava iz EU to je definitvno hvale vrijedno jer su do sada povukli vrlo malo. S obzirom na to kako su radili i koliko su povlačili, bojim se da to neće ići u dobrom smjeru. Onako kako mi radimo – pokazujemo kako se može. Mi smo u šest mjeseci povukli istu količinu sredstava kao bivša vlada u cijeloj 2015. godini, a do kraja godine ćemo taj iznos udvostručiti u odnosu na prošlu godinu", rekao je Tolušić.

Podsjetio je na niz otvorenih natječaja i najavio onaj o energetskoj učinkovitosti za građane. "Njega smo malo čekali jer želimo postići da naši građani u Brodsko-posavskoj županiji imaju poticaje sto posto za obnovu kuća, a ne 50 koliko je sada predviđeno. I to je jedini razlog zašto natječaj kasni", rekao je Tolušić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju