Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar u trgovačkom centru

Pakao u kojem je život izgubilo 41 dijete: "Teta, reci mojoj obitelji da ih volim. Reci mami da je volim..."

U požaru u trgovačkom centru poginulo 41 dijete (Foto: AFP)
U požaru u trgovačkom centru poginulo 41 dijete (Foto: AFP) Foto: Afp
U požaru u trgovačkom centru u Kemerovu poginulo je 41 dijete, prenosi ruska novinska agencija Interfax pozivajući se na popis žrtava.

Na popisu poginulih u požaru u trgovačkom centru u Kemerovu nalaze se 64 osobe, među kojima je 41 maloljetnik, navodi agencija. Snimke nadzornih kamera pokazale su šokantnu brzinu kojom se plamen širio te ljude koji bježe u panici.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici Nije prvi put Neviđena potjera: Ubio šestoricu kolega pa pobjegao Požar na Jarunu Još nepoznat uzrok Požar u Zagrebu: Iz zgrade izlazio crni dim, intervenirala hitna pomoć

Teta 12-godišnjakinje koja je izgubila život u požaru progovorila je o posljednjem pozivu koji je djevojčica uputila iz zgrade u plamenu.

"Sve gori. Vrata su blokirana. Ne mogu izaći, ne mogu disati", govorila je djevojčica Viktoria Vika Pochankina. Teta Evgenia rekla joj je da skine odjeću i pokrije nos, ali stigao je tužni odgovor.

"Teta, reci mojoj obitelji da ih volim. Reci mami da je volim...", rekla je djevojčica, nakon čega se poziv prekinuo.

U požaru je stradao i 11-godišnji dječak Sergej Moskalenko koji je završio u komi nakon što je skočio s prozora koji je bio u plamenu. Pao je na tendu i u najtežem je stanju među ozlijeđenima, ali liječnici očekuju da će preživjeti. Njegovi roditelji i četverogodišnja sestra poginuli su u požaru, pa će brigu o dječaku preuzeti bake.

Alexander Lillevyali u požaru je izgubio tri kćeri, 11-godišnje blizanke i 5-godišnjakinju koje su u kinu gledale crtani film. Lillevyali je medijima ispričao kako ga je jedna od kćeri nazvala i rekla da mogu namirisati dim, ali da ne mogu izaći jer su vrata zaključana.

"Vikao sam u telefon da izađe, ali nisam mogao ništa napraviti. Vatra je bila ispred mene", rekao je, prenosi Daily Mail.

Putin odao počast poginulima, privedeno nekoliko osoba

Požar u trgovačkom centru u Kemerovu u Sibiru izbio je u nedjelju na posljednjem, četvrtom katu, gdje se nalazio kompleks kinodvorana i igranionica.

Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je u utorak u Kemerovo kako bi odao počast poginulima u požaru u trgovačkom centru.

Putin je položio cvijeće kod zida trgovačkog centra "Zimska višnja". Lokalno stanovništvo također donosi cvijeće, svijeće i igračke na to mjesto koje je postalo memorijal stradalima u požaru.

Predsjednik je kritizirao sigurnosne mjere trgovačkog centra.

"Ovo što se dogodilo nije rezultat sukoba ili neočekivana eksplozija plina metana u rudniku. Ljudi, djeca došli su se opustiti. Govorimo o demografiji, a gubimo toliko ljudi, zbog čega? Zbog kriminalnog nemara i aljkavosti", rekao je Putin.

Petnestak osoba i dalje se nalazi u bolnici.

Veliki broj žrtava pripisuje se ignoriranju mjera sigurnosti. Izlazi u slučaju nužde bili su blokirani, a zaštitar trgovačkog centra isključio je protupožarni alarm nakon izbijanja požara.

Vlasti su privele nekoliko osoba na ispitivanje.

Regija Kemerovo, središte rudarstva i teške industrije u zapadnom Sibiru, proglasila je tri dana žalosti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene