Hrvatska se ove godine dobro branila u požarnoj sezoni. Najveći je požar zabilježen u šibenskom zaleđu prije 3 tjedna. Sezona još nije gotova, ali u vatrogasnoj zajednici imaju i prve podatke.

Galerija


O požarima u 2019. godini govorio je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, koji se javio uživo u Vijesti Nove TV.

Vezani članci Andrej Plenković i Ursula von der Leyen - 5 Ursula von der Leyen nakon sastanka hrvatske Vlade i EK-a: "Ovo je povijesni trenutak za Hrvatsku" Osiguranje za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a Zatvorene ceste i stotine policajaca na ulicama: Policija upozorava građane Zagreba – pripremite se na gužve i zastoje

"Ove godine opožareno je 31.000 hektara, od toga je 18.000 samo na području priobalja", kaže Tucaković i dodaje da je to kao površina otoka Hvara.

Zahvalio je svima koji sudjeluju u pripremi sezone te posebno lokalnim samoupravama koje su uključene u organizaciju.

"Zaposlili smo preko 1000 sezonskih vatrogasaca, preko 1000 ljudi je angažirano u postrojbama, a spremno je djelovati i preko 200 vojnika", kaže Tucaković.

"Cijeli sustav je dobro pripremljen i vrlo brzo reagira. Zaista možemo reći da u roku od sat i 53 minute su stavljeni svi požari pod kontrolu, za razliku od 2017. godine kad smo imali nivo od oko tri sata i 51 minutu", istaknuo je glavni vatrogasni zapovjednik i zaključio da Hrvatska može biti ponosna na svoje vatrogasce i sustav u odnosu na ostale mediteranske zemlje. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr