Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Pogled u plavo''

Ronilački spektakl u Poreču: Posjetitelji ribarskog sajma okušali se u čarima ronjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Poreču je u sklopu 13. međunarodnog ribarskog sajma Crofish održan ronilački spektakl Pogled u plavo.

Tijekom tri dana trajanja Crofish sajma, osim velikog broja izlagača i bogatog programa, na sajmu je bio montiran 10-metarski bazen projekta Pogled u plavo gdje su svi posjetitelji sajma imali jedinstvenu priliku besplatno se okušati u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i u pratnji instruktora ronjenja te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja.

Pročitajte i ovo Ronjenje na Rivi putem projekta \"Pogled u plavo\" (Foto: Marjan Prpić) - 4 Priredili veterani 4. gardijske brigade 400 Splićana ronilo na Rivi u sklopu projekta "Pogled u plavo" Slika nije dostupna Uz podvodnu izložbu Pogled u plavo poziva na besplatna probna ronjenja uz instruktore u Jastrebarskom

Projekt Pogled u plavo gostovao je u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Agencije Promocija ronjenja, a cilj ovog projekta je potaknuti što veći broj osoba na bavljenje vodenim aktivnostima te promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja i ponude u ronjenju.

''Segment ribarstva je od strateške važnosti cjelokupnog ribarskog sektora Republike Hrvatske, a jedan od ciljeva Crofish sajma je okupiti na jednom mjestu cijeli ribarski sektor ne samo s područja Republike Hrvatske nego i šire. Ovo je 13 izdanje Crofisha dok su na samom događaju prisutna 95 izlagača, dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke i Španjolske, a predstavljaju 280 poznatih svjetskih brendova. U sklopu sajma posjetitelji također imaju priliku okušati se u probnom ronjenju pod punom ronilačkom opremom i u kontroliranim uvjetima spoznati čari i ljepote ronjenja'', istaknuo je Robert Momić, direktor sajma i predsjednik Obrtničke komore Istarske županije.

U sklopu projekta Pogled u plavo za sigurnost ronioca brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci vatrogasci DVD-a Jastrebarsko koji su bili na raspolaganju svim zainteresiram posjetiteljima.

Podvodna izložba fotografija

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi kao i svim sigurnosnim elementima, svaki posjetitelj koji je zaronio u bazen projekta Pogled u plavo imao je priliku obići i razgledavati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja Marjana Radovića u kojoj su uživali brojni posjetitelji.

''Ronjenje je najbolja aktivnost gdje se riba može vidjeti u svom prirodnom staništu, a Pogled u plavo je prvi korak gdje se mogu spoznati osnovne tehnike i vještine ronjenja. Na oduševljenje brojnih posjetitelja već drugu godinu za redom projekt Pogled u plavo gostuje na sajmu Crofish te su probna ronjenja potpuno besplatna za sve posjetitelje'', rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene