Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Podunavlju ekshumirani posmrtni ostaci 8 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hrvatskom Podunavlju provode se probna iskapanja i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskog rata, a do sada su ukupno ekshumirani posmrtni ostaci osam osoba, izvijestilo je danas Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Naime, na području Osječko-baranjske županije istražena su četiri mjesta, od kojih su na jednome mjestu pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci jednog poginulog hrvatskog branitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Identificirani posmrtni ostaci 15 branitelja i civila Slika nije dostupna Ekshumirani posmrtni ostaci 221 Bošnjaka

Na području Vukovarsko-srijemske županije istražen je 21 lokalitet, uključujući i dva bunara u kojima je pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, a koja su pirotehničari Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) deaktivirali i uništili. 

Provedenim istraživanjima na tri su pak mjesta pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci sedam osoba.

Posmrtni ostaci pronađeni u Osječko-baranjskoj i
Vukovarsko-srijemskoj županiji prevezeni su u Kliničku bolnicu u Osijeku gdje je u tijeku njihova obrada kako bi se utvrdio identitet i uzrok smrti.

Probna iskapanja na području Vukovarsko-srijemske županije se nastavljaju, a istodobno se provodi i razminiranje jednog lokaliteta površine 40.633 četvorna metra, na kojem se najvjerojatnije nalaze posmrtni ostaci osoba stradalih u pokušaju proboja iz Vukovara 1991., priopćio je glasnogovornik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Berislav Živković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene