Udruga „Zelene stope“ i Hrvatska pošta u akciji uklanjanja olupina pozivaju građane na akciju u Samoboru.

Galerija


Udruga „Zelene stope“ i Hrvatska pošta pozivaju građane da u petak, 1. lipnja 2018. godine od 13 sati nazoče ovogodišnjem održavanju akcije „Očistimo Hrvatsku od olupina“ u Samoboru.

Vezani članci Akcija Zelenih stopa na Zlarinu (Foto: Romeo Ibrišević) Vjerno je služio osam godina, a onda se pokvario i postao otpad: Nagrđivao je prirodu prekrasnog otoka Čišćenje Korčule od olupina (Foto: Romeo Ibrišević) - 7 U tijeku je akcija ''Očistimo Hrvatsku od olupina'': ''Na putu prema Kočju izvukli smo pet olupina''

Akciju tradicionalno organizira Udruga „Zelene stope“, a kao mjesto sastanka određena je zgrada Pošte u Samoboru koja se nalazi na adresi Ulica Ljudevita Gaja 4. Nakon okupljanja kreće se prema Parku prirode Žumberak u kojem se održava akcija.

Samoborski poštari pomažu Udruzi već sedmu godinu zaredom, a Hrvatska pošta je 2017. godine izdala i prigodnu dopisnicu na koju su poštari iz svih krajeva Hrvatske mogli upisati lokaciju olupine koju uoče kako bi je predstavnici Udruge mogli ukloniti.

Cilj ove akcije povodom Međunarodnog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, jest skretanje pozornosti na neprimjerenost onečišćenja prirode automobilskim olupinama te podsjetiti na pravilno odlaganje otpada.

Udruga „Zelene Stope“ u proteklih je 14 godina uklonila više od 15.000 autoolupina iz nacionalnih parkova i parkova prirode diljem Hrvatske te su upravo poštari Hrvatske pošte pomagali pri nalaženju i uklanjanju velikog broja tih olupina.