Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moglo bi ih biti još

PUSTINJSKI BISER SKRIVAO MASOVNU GROBNICU Pronađena 24 tijela muškaraca, žena i djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Palmira oslobođena od Islamske države prošle nedjelje, sirijska vojska pronašla je masovnu grobnicu u kojoj se nalazi oko 40 tijela, objavila je u subotu sirijska državna agencija SANA

Sirijska državna agencija SANA je priopćila da je sirijska vojska, nakon što je Palmira oslobođena, pronašla masovnu grobnicu u kojoj se nalazi oko 40 tijela. Grobnica je pronađena na sjeveroistočnom rubu Palmire, a  mnoge žrtve su žene i djeca.

Pročitajte i ovo Mjesto masovne grobnice djece u Tuamu - 2 Sramota Irske Razotkrivena jeziva tajna sirotišta koje su vodile časne sestre, bila je skrivana desetljećima: "Na taj je način bilo lako riješiti se tijela" Tomo Medved u Vukovaru - 7 Šarviz Dola Nove identifikacije iz masovne grobnice kod Vukovara. Medved poručio: "Naša postignuća su daleko od onoga što svi zajedno želimo"

"Vojska je u petak otkrila masovnu grobnicu u kojoj se nalaze ostaci 24 civila, među kojima troje djece, i 18 vojnika", kazao je sirijski izvor za agenciju France presse.

Po tom izvoru, pripadnici Islamske države obezglavili su ili ubili iz vatrenog oružja prorežimske vojnike i članove njihovih obitelji. Tijela su prevezena u vojnu bolnicu u Homsu gdje su neka i identificirana.

Dana 27. ožujka, nakon dvadesetodnevne ofenzive sirijska vojska uz potporu prorežimskih milicija i ruskog zrakoplovstva protjerala je džihadiste iz Palmire.

Unatoč brojnim žrtvama rata u Siriji, gdje je dosad poginulo 270.000 ljudi, otkrića masovnih grobnica su rijetka. Sirijska vojska nastavlja s iskopavanjima u Palmiri gdje se strahuje da bi moglo biti još žrtava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene