Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Palmira oslobođena od Islamske države prošle nedjelje, sirijska vojska pronašla je masovnu grobnicu u kojoj se nalazi oko 40 tijela, objavila je u subotu sirijska državna agencija SANA


Sirijska državna agencija SANA je priopćila da je sirijska vojska, nakon što je Palmira oslobođena, pronašla masovnu grobnicu u kojoj se nalazi oko 40 tijela. Grobnica je pronađena na sjeveroistočnom rubu Palmire, a  mnoge žrtve su žene i djeca.

Vezani članci Mjesto na kojem s tragalo za nestalima s Ovčare (Foto: Dnevnik.hr) Posmrtni ostaci žrtava sa šireg područja Vukovara - prebačeni u Srbiju? Slika nije dostupna "Vojnike, doktore, službenike... Sve su bacali unutra i kamione s ljudima"

"Vojska je u petak otkrila masovnu grobnicu u kojoj se nalaze ostaci 24 civila, među kojima troje djece, i 18 vojnika", kazao je sirijski izvor za agenciju France presse.

Po tom izvoru, pripadnici Islamske države obezglavili su ili ubili iz vatrenog oružja prorežimske vojnike i članove njihovih obitelji. Tijela su prevezena u vojnu bolnicu u Homsu gdje su neka i identificirana.

Dana 27. ožujka, nakon dvadesetodnevne ofenzive sirijska vojska uz potporu prorežimskih milicija i ruskog zrakoplovstva protjerala je džihadiste iz Palmire.

Unatoč brojnim žrtvama rata u Siriji, gdje je dosad poginulo 270.000 ljudi, otkrića masovnih grobnica su rijetka. Sirijska vojska nastavlja s iskopavanjima u Palmiri gdje se strahuje da bi moglo biti još žrtava. (Hina)