Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji razočarani

U Osijeku ukidaju besplatan prijevoz za učenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski san o besplatnom osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju ostat će samo san. Nema više besplatnih udžbenika ni besplatnog prijevoza. Nerealna predizborna obećanja stižu na naplatu, komu drugome nego roditeljima.

Još danas mogli su se osječki đaci, studenti i umirovljenici besplatno provozati. Od sutra u tramvaj mogu samo s kupljenom kartom. 'Ona obećanja koja su u predizborno vrijeme dana su nerealna i to nismo više mogli održavati. Uzimajući u obzir da je to dano na način da nisu osigurana sredstva. Mi ta sredstva još nismo dobili. Sve ono što su se građani vozili besplatno platio je GPP, a ne grad Osijek', rekao je Igor Medić, direktor GPP-a Osijek. Ovakva odluka nije razveselila učenike i njihove roditelje.

Pročitajte i ovo Teretni brod za prijevoz pšenice, ilustracija Podaci WTO-a Zbog krize naglo pale isporuke pšenice. Ipak brige nema: "Svjetska trgovina pokazala je otpornost" Slika nije dostupna Kao i prošle godine Bandić: Besplatan prijevoz na blagdan Svih svetih

Školovanje sve samo ne besplatno

'Mislim da to nije u redu. Zašto u Zagrebu učenici imaju besplatan prijevoz? Zašto ne bi i mi mogli imati, po čemu se mi razlikujemo?', pita se jedan učenik. Na papiru svi imaju jednako pravo na školovanje. No, u stvarnosti se ta jednakost itekako razlikuje. Dok će grad Osijek svojim učenicima ipak sufinancirati mjesečnu kartu to neće učiniti većina susjednih općina. Tako primjerice karta učenika iz Čepina stoji 499 kuna. Skupe knjige, skup prijevoz. Školovanje je u Hrvatskoj sve samo ne besplatno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene