Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Osijeku je otvoren Sajam poslova - mjesto susreta poslodavaca i budućih zaposlenika.


Na sajmu predstavnici proizvođačkih, turističkih, ugostiteljskih i bankarskih djelatnosti Osječanima nude 700 otvorenih radnih mjesta. Najveća je ponuda sezonskih poslova na Jadranu. Dobra je vijest da se, nakon zimskog razdoblja, nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji smanjuje, zahvaljujući mjerama aktivne politike zapošljavanja, početku javnih radova i turističke sezone te otvaranjem velikih trgovačkih centara u Osijeku.

Vezani članci PR Posjetite jedan od najvećih sajmova graditeljstva u regiji Sajam u Benkovcu - 4 Bila je korona, pa nisu mogli, no sad je i staro i mlado pohrlilo na omiljeno živopisno događanje: "Idemo dalje, nikoga nisam prevario šest mjeseci. Nisam imao priliku"

'Gledam ja lakši posao, zapravo, posao u kojem se najlakše snalazim, ali ovdje je skoro nemoguće naći posoa u Osijeku', rekla je nezaposlena ekonomistica Dragana Sarkanjec. Hrvoje je završio opću gimnaziju i nada se poslu animatora inozemnih turista. 'Situacija me natjerala da tražim posao na Jadranu jer sam iz Županje, a u Županji nema posla', rekao je Hrvoje.

'Došao sam nakon dugo vremena, na birou sam dvije godine i pokušavam si naći bilo kakav posao', rekao je nezaposleni trgovac Zlatko Đurić. 'Evidentirano je 35.000 nezaposlenih, ali to je smanjenje u odnosu na mjesec ranije i taj trend se nastavlja i pada broj nezaposlenih osoba', rekao je Anto Barukčić, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Osijek.

Kako bi se na sajmu nezaposleni lakše snašli postavljeni su baloni u različitim bojama. 'Svaka boja balona predstavlja određenu stručnu spremu, to jest, NKV, srednju stručnu spremu ili visoku spremu', Anto Barukčić, pročelnik HZZ-a Osijek. Naći balon nije problem, kao ni predstaviti se poslodavcu u najboljem svjetlu.

Poslodavcima je važan i opći dojam. 'Je li odrezao nokte, je li došao u trenirci ili odijelu, to se svakako škicne', rekla je poslodavka Ivana Budimir. Ni kandidati nisu nespremni, znaju da je važno biti vrijedan i komunikativan, ali i kulturan i pristojan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju