Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi hrvatski Centar za sigurniji internet osnovan je u srijedu u Osijeku, a cilj mu je uspostava nacionalnih platformi i usluga za sigurnije korištenje interneta.


Koordinator Centra Boris Radanović rekao je na konferenciji za novinare kako je prošle godine u Hrvatskoj zabilježen 141 slučaj seksualnoga zlostavljanja djece putem interneta ili korištenja djece za pornografiju, što smatra prevelikim brojem.

Vezani članci Djevojčica Epidemija koja uzima sve više maha među djecom i mladima: "Javljaju nam se s ozbiljnim problemima" Tate i djeca (Foto: brightside.me) Majke ostavile djecu nasamo s očevima i jako brzo požalile

U Centru se planira niz usluga koje će na zanimiljiv i edukativan način predstaviti djeci sigurno korištenje interneta te im pružiti potrebne informacije za razlikovanje dobrih od loših sadržaja na internetu, napomenula je projekt menadžerica Centra Jelena Gilja. Izvijestila je da su takvi centri do sada osnovani u 31 europskoj državi.

GLAVNI ŠERIF DIVLJEG ZAPADA Njegov posao je biti kriminalac

Kako je istaknuto, u sklopu Centra djelovat će "Helpline" za savjetovanje djece i roditelja te "Hotline" za primanje informacija o ilegalnim sadržajima na internetu što će biti nacionalna platforma za dojave dostupna na mrežnoj stranici www.csi.hr, a predviđen je i razvoj mobilne aplikacije koja će informirati i educirati djecu za sigurno korištenje interneta.

Projekt osnivanja centra odobren je na natječaju koji financira Europska unija u sklopu programa programa "Connecting Europe Facility" (CEF). Koordinator projekta je osječko Sveučilište, a partneri su, uz ostale, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, tvrtka Terrakom i grad Osijek. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju