Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko stotina prosvjetara

Podrška prosvjednicima u Zagrebu stiže i iz Osijeka: ''Bolje je izdati knjigu nego štrajk. Mi nismo bilo tko''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podrška prosvjednicima na velikom prosvjedu prosvjetara u Zagrebu stiže iz Osijeka. Iako ga je organizirala Elektrotehnička i prometna škola, na trgu Slobode u središtu grada okupilo se nekoliko stotina prosvjetnih djelatnika iz raznih osječkih škola te učenika i građana koji su im došli dati potporu.

Zvižducima i transparentima prosvjetari su u Osijeku iskazali nezadovoljstvo zbog stanja u školstvu te sporog rješavanja njihovih zahtjeva i tako pružili podršku tisućama prosvjednika koji su u ponedjeljak prosvjedovali na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Ilustracija Mirni prosvjed Mučan slučaj iz Osijeka zgrozio javnost: ''Netko od građana bi trebao biti u Domu i paziti na djecu''

''Bolje je izdati knjigu nego štrajk. Mi smo intelektualci, mi nismo bilo tko, nas se podcjenjuje'', kaže Sandra Uranjek Varga iz Graditeljsko-geodetske škole.

''Nikakve političke konotacije, nikakve ucjene, rušenja kojekakvih vlada, nego to da su nastavnici ljudi koji žive u razredu, koji vole svoju djecu, kojima su djeca na prvom mjestu, a nastavnici su na kraju društvene ljestvice'', poručuje Vesna Kristek Babić iz Elektrotehničke i prometne škole.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene