Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljski turizam na mukama

U Novalji traže referendum o Zrću: Smetaju im pijanstvo i golotinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novalja i Zrće, čini se, dva su svijeta koja moraju pronaći zajednički jezik i budućnost.

Dio građana Novalje i tamošnji oporbeni SDP traže referendum o izmjeni koncepta plaže Zrće, koji bi se trebao donijeti novim urbanističkim planom.

Pročitajte i ovo Goran Ivanović, saborski zastupnik (HDZ) Napali političke suparnike HDZ optužuje za krađu: "Oni ne prežu ni pred čim" Izjave za medije zastupnika HDZ-a - 1 reakcija vladajućih HDZ o lijevoj koaliciji: "SDP i patuljci oko Peđe Grbina doživjet će politički debakl"

>> U Hrvatskoj se nalazi jedan od najboljih svjetskih klubova!

Novaljcima i SDP-u smeta pijanstvo i to što mladi oskudno odjeveni šetaju središtem Novalje. Smatraju da zbog toga propada obiteljski turizam.

Nismo mi protiv zrća, već za smanjenje obujma aktivnosti na toj plaži, pojasnio nam je Boris Šuljić, nezavisni vijećnik grada Novalje. To znači, dodao je, manje takvih gostiju u Novalji i manje te vrste festivala.

Ono što oporba želi, tvrdi Šuljić, jest dignuti turizam na neku višu razinu, a mladi su na tom putu ograničavajući faktor. Oporbu smeta i slabija platežna moć mladih te njihovo ponašanje.

Nezadovoljni su zbog toga što obiteljski apartmani sve više gube na cijeni, jer se gosti na Zrču ne zadržavaju dugo. Ideja o referendumu krenula je s jučerašnjeg skupa SDP-a u Novalji, pod nazivom "Novalja i Zrće - dva svijeta, jedna budućnost".

Podsjetimo i kako je istovremeno novaljski klub PAPAYA proglašen je 30. najboljim klubom svijeta za 2012. godinu prema prestižnom glazbenom magazinu DJ MAG. Upravo zahvaljujući ovom izboru PAPAYA je ovih dana u vijestima brojnih svjetskih medija kao novo blago zabave Mediterana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene