Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnitude 1,7 i 1,6 po Richteru

Slabiji potresi u noći zatresli Rijeku i okolicu: "Neugodno kad ti se trese tlo pod nogama", "Cijela se kuća stresla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Rijeke i okolice u noći na nedjelju su osjetili dva slabija potresa. U manje od dvadesetak minuta, tlo je podrhtavalo dvaput - magnitudom 1,7 i 1,6 po Richteru.

Dva slabija potresa zatresla su Rijeku i okolicu u noći na nedjelju. U subotu, u 23:43 dogodio se osam kilometara sjeverozapadno od seizmološke postaje Rijeka slab potres magnitude 1,7 po Richteru, javila je Seizmološka služba.

U nedjelju, minutu iza ponoći, dogodio se na istom mjestu još jedan slab potres magnitude 1,6 po Richteru. Potresi su se osjetili u Rijeci i okolici.

O potresima je javio i EMSC. Građani su tamo opisali svoje iskustvo s posljednjim podrhtavanjima tla.

"Jako se osjetilo u Kastvu, osjećalo se kao eksplozija, trajanje je bilo 2-3 sekunde", "Zasto uvijek kada padne noć krene i potres? Jako je zatreslo, kao da je dinamit eksplodirao", "Evo drugi, tresli se prozori", "Na rubu Viškova sa strane prema Rijeci, dva podjednako jaka u razmaku petnaestak minuta, oko sekundu ili dvije je prvo bilo kao grmljavina iz daljine, a onda još sekundu kao eksplozija odmah pored kuće", napisali su.

"Tutnjava u dubini, kratko je trajalo, par sekundi", "Ustala sam sa stolice, baš sam se uplašila. To se čulo kao eksplozija, ali je i treslo, kao da se nešto ispod dolje događa, kao da tonemo. Pehlin", "Neugodno kad ti se trese tlo pod nogama", "Za prvi sam mislila da sam sanjala, a onda sam ležala budna i osjetila drugo podrhtavanje i zvuk je bio kao da netko izvlači kauč po parketu, vrlo nelagodno", "Cijela se kuća stresla", neka su od iskustva građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene