Kako mala nezgoda može promijeniti kvalitetu života, dobro zna 33-godišnji Jurica koji je prije trinaest godina izgubio nekoliko zuba, a time i savršen osmijeh. Nakon toliko godina odlučio je riješiti problem dotrajalog zubnog mosta kako bi napokon mogao jesti i smijati se kao nekada.

Galerija


 

Juričin hobi je sviranje trube, a upravo prilikom probe, njegov ga je kolega prepao, nakon čega si je trzajnim pokretom trubom oštetio prednje zube. Nije odustao od sviranja, ali ova nezgoda obilježila je dobar dio njegovih mladih godina, jer uz stari zubni most nije mogao kvalitetno žvakati, ali ni opušteno se smijati. 

Dotrajalost starog mosta i estetski problem koji mu je stvarao neugodnost napokon je odlučio riješiti u Poliklinici ARENA koja broji mnoštvo zadovoljnih pacijenata.

Iskoristi priliku i prijavi se na besplatan specijalistički pregled!

Iskoristi priliku i prijavi se na besplatan specijalistički pregled!

Iskoristi priliku i prijavi se na besplatan specijalistički pregled!

Obrazac više nije aktivan.

"Nakon uzete anamneze pacijenta, kliničkog i radiološkog pregleda napravili smo protetski plan. Jedan zub koji se nalazi pod starim mostom je bio u lošem stanju, pod velikom upalom i njega smo morali izvaditi kako bismo to sanirali. Istovremeno smo pripremili ostale zube koji će biti nosači novog mosta te smo uzeli otisak za laboratorijski privremeni most, napravljen kompjutorskom CAD/CAM tehnologijom, koji će gospodinu Jurici osim funkcije vratiti i estetiku osmjeha isti dan. Nakon nekoliko tjedana nastavljamo s izradom konačnog rada i izradom 6 keramičkih krunica na gornjim prednjim zubima.“, o procesu rješavanja Juričinog problema ispričao nam je dr. med. dent. Haris Šabić iz Poliklinike ARENA.

Privremeni zubi odnosno navlake koje će Jurica nositi nekoliko tjedana dok sve rane zarastu i zubno meso se potpuno smiri izgledaju poput pravih, odnosno gotovog proizvoda. Ipak još nisu dovoljno čvrsti kako bi u potpunosti izvršavali funkciju onih s kojima se rodio.

Samo za nekoliko tjedana Jurica je dobio zube kojima će moći žvakati kao i prije nezgode, a osim funkcije, vraćen mu je i osmijeh kojeg dugo u potpunosti nije otkrivao. U šali nam je čak i otkrio kako mu zubi izgledaju bolje negoli oni s kojima se rodio.

„Uz godišnje kontrole i adekvatnu oralnu higijenu očekujemo da će ovaj protetski rad kod gospodina Jurice trajati godinama i godinama.“, rekao je dr. med. dent. Haris Šabić zadovoljan ishodom jednako kao i Jurica.

U Poliklinici ARENA znaju kako se život može promijeniti čak i s manjim protetskim zahvatom, a zadovoljni pacijenti poput Jurice potvrđuju kako ono utječe na samopouzdanje, baš kao i na izgled i kvalitetu života.

Stomatološka poliklinika ARENA
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Tel: 01/6542-655
Web: http://www.arenapoliklinika.hr
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Facebook page: https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/

 

Vezani članci Zarazni osmijeh Osmijehom otapaju srca, led s vjetrobrana i čiste snijeg ispred zgrada Krezube zvijezde - 17 Krezube zvijezde pokazale koliko su zubi zapravo važni za ljepotu