Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U nastavku suđenja Glavašu prikazane snimke mjesta zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. danas su u sudnici zagrebačkog Županijskog suda prikazane su snimke mjesta zločina i obdukcije na osječkoj patologiji ubijenog Čedomira Vučkovića.

Drugi svjedok koji je danas ispitan, bivši krim tehničar u osječkoj policiji Miroslav Karač rekao je da je moguće da je on načinio snimku mrtvog tijela Vučkovića na patologiji.

Pročitajte i ovo Prolaz sestara Baković Atraktivno Država daje nekretnine u zakup: Pogledajte što se nudi i na kojim lokacijama Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu'

Svjedok je kazao da je na obdukciji posebno upamtio slučaj mrtve osobe koja nije stradala od ratnih rana nego od razaranja sluznice tekućinom, no ne sjeća se je li to bio Vučković.

Na obdukciji je bilo ukupno 800 tijela, od toga 20 s prostrijelnom ranom na glavi, kazao je svjedok.

Za prvu snimku koja prikazuje mjesto zločina, odnosno dvorište pred zgradom osječkog Sekretarijata na narodnu obranu, svjedok je rekao da je on nije načinio i da ne zna čiji je rad.

Ta snimka prikazuje tragove kapljica krvi koje vode stazom od garaža, lokvu krvi i akumulator.

Prema optužnici, Glavaša se, među ostalim, tereti da je podređenima naložio zlostavljanja i ubojstvo civila u garaži Sekretarijata u kojoj je Vučković natjeran da popije akumulatorsku kiselinu, nakon čega je na njega i pucano. Obdukcijom je utvrđeno da je Vučković umor od posljedica ispijanja kiseline.

Rasprava se nastavlja 9. lipnja kada bi, kako je ranije najavljeno, bez prisustva javnosti trebao biti ispitan tzv. krunski svjedok Krunoslav Fehir koji je u istrazi priznao da je pucao na Vučkovića, dok je Glavaša prozvao kao nalogodavca zločina nad osječkim Srbima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene