Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Mosta nezavisnih lista poručuju da su optimistični uoči konstituirajuće sjednice Sabora.


Članovi Mosta vjeruju u pozitivan ishod na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora, odnosno, vjeruju da će biti izabran njegov predsjednik.

Vezani članci Slika nije dostupna MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati Slika nije dostupna POGREŠNO JE SHVAĆEN 'Ako SDP odustane, to ne znači da bi Most automatski s HDZ-om formirao vladu'

Ističu i uvjerenje da će sve političke opcije postići dovoljno konsenzusa kako bi svi mogli početi raditi za boljitak Hrvatske.

Svi izabrani zastupnici Mosta, do Sabora su stigli pješice.

U SJENI POLITIČKIH NEPOZNANICA Pred nama najneizvjesnija saborska sjednica

Podsjetimo, Sabor broji 151 zastupnika, na izborima ih je najviše - 59, osvojila HDZ-ova Domoljubna koalicija, no SDP-ova koalicija Hrvatska raste je, nakon nekoliko dana, na konzultacije s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović došla s potporom 66 zastupnika.

Ni to, međutim, nije dovoljno za parlamentarnu većinu koja bi izabrala vladu, za koju se traži potpora 76 zastupnika. Za tu su brojku velikim koalicijama nužni glasovi zastupnika Mosta nezavisnih lista, koji je na izborima dobio ukupno 19 mandata, no nakon "osipanja" ostao je na 15 zastupnika u svom klubu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook