Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deseci skupina

U mimohodu 5. đakovačkih vezova 4.000 folkloraša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na središnjoj priredbi 45. Đakovačkih vezova - u svečanom mimohodu, središtem Đakova danas je prodefiliralo oko 4.000 sudionika iz gotovo 60 folklornih skupina iz zemlje i svijeta, oko 50 okićenih svatovskih zaprega i oko 50 jahača.

Dvosatni mimohod folklora, tradicije, običaja i narodnog ruha od Malog do Strossmayerovog parka pratile su tisuće Đakovčana i gostiju, a na platou ispred katedrale i predstavnici svjetovne i crkvene vlasti među kojima i osječko-baranjski nadbiskup i metropolit, predsjednik HBK mons. Marin Srakić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, domaćin - predsjednik Organizacijskog odbora Đakovački vezovi i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, saborski zastupnici i gradonačelnici iz cijele Hrvatske, među kojima i zagrebački Milan Bandić.

Program 45. Đakovačkih vezova nastavlja se tijekom cijeloga dana folklornim sadržajima na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku gdje će smotra večeras biti i svečano zatvorena. Zatvaranje je u znaku tradicionalnog izbora najljepših narodnih nošnji među djevojkama, snašama i momcima. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Psi iz kampa Borovik Monstruozni čin Gnjusan zločin kod Đakova: "Dvije male duše koje su svakoga dočekivali mašući repom" Slika nije dostupna Đakovački vezovi Incident u Đakovu: Iskočio iz publike i gostima iz Turske uzeo zastavu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene