Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na središnjoj priredbi 45. Đakovačkih vezova - u svečanom mimohodu, središtem Đakova danas je prodefiliralo oko 4.000 sudionika iz gotovo 60 folklornih skupina iz zemlje i svijeta, oko 50 okićenih svatovskih zaprega i oko 50 jahača.


Dvosatni mimohod folklora, tradicije, običaja i narodnog ruha od Malog do Strossmayerovog parka pratile su tisuće Đakovčana i gostiju, a na platou ispred katedrale i predstavnici svjetovne i crkvene vlasti među kojima i osječko-baranjski nadbiskup i metropolit, predsjednik HBK mons. Marin Srakić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, domaćin - predsjednik Organizacijskog odbora Đakovački vezovi i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, saborski zastupnici i gradonačelnici iz cijele Hrvatske, među kojima i zagrebački Milan Bandić.

Program 45. Đakovačkih vezova nastavlja se tijekom cijeloga dana folklornim sadržajima na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku gdje će smotra večeras biti i svečano zatvorena. Zatvaranje je u znaku tradicionalnog izbora najljepših narodnih nošnji među djevojkama, snašama i momcima. (Hina)

 

Vezani članci Slika nije dostupna Svečani mimohod sudionika Đakovačkih vezova Slika nije dostupna 4.000 sudionika na 46. po redu Đakovačkim vezovima