Katolički vjernici slave blagdan Male Gospe već tradicionalno hodočašćem u marijanska svetišta diljem zemlje, a tamo su im se pridružili i političari.

Galerija


Procesiji i svetoj misi u Mariji Bistrici pridružila se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dok je u Solinu na misnom slavlju bio premijer Andrej Plenković.

Vezani članci Darinko Dumbović Gradonačelnik Petrinje nakon novog potresa: "I mali udar donosi velike štete na razrušenim zgradama" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Predsjednica: ''Najznačajnija mjera treba nam biti reforma našeg mentaliteta''

Iz prvoga su reda čuli kritike monsinjora Marina Barišića koji je dobar dio propovijedi posvetio Školi za život.

Nadbiskup metropolit splitsko-makarski monsinjor Barišić istaknuo je u propovijedi da se korupcijom ugrožavaju novi naraštaji i „potkopavaju temelji budućnosti humanog društva.

„Ako se u životu pokušavamo služiti vezama, kovertama, nepoštenim snalaženjem, a život traži rad, učenje, stručnost i poštenje, postat ćemo oporba životu, a ne svjedoci života“, zaključio je monsinjor.

I građani su bilji sretni i produhovljeni. „Fešta traje u duši, to je nešto posebno“, kaže naša sugovornica Jagoda, dok Nediljko iz Trnbusa govori kako imaju i posebne molitve u prvom redu za zdravlje obitelji, a onda i za cjelokupni narod.

Sve hodočasnike pak povezuje hod kojim podnose stanovitu žrtvu, misao o budućnosti, obitelji, životu i Bogu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr