Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propovijed o školi i politici

Političari se na blagdan Male Gospe pridružili građanima koji su tradicionalno hodočastili u marijanska svetišta diljem zemlje

Vjernici mole na blagdanu Mala Gospe (Foto: Dnevnik.hr)
Vjernici mole na blagdanu Mala Gospe (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Svećenici na misi za Malu Gospu (Marko Prpic/PIXSELL) Svećenici na misi za Malu Gospu (Marko Prpic/PIXSELL) Predsjednica u Mariji Bistrici (Marko Prpic/PIXSELL) Predsjednica u Mariji Bistrici (Marko Prpic/PIXSELL) Vjernici u Mariji Bistrici (Marko Prpic/PIXSELL) Vjernici u Mariji Bistrici (Marko Prpic/PIXSELL) Josip Bozanić u Mariji Bistrici (Marko Prpic/PIXSELL) Josip Bozanić u Mariji Bistrici (Marko Prpic/PIXSELL) +7 Blagdan Male Gospe u Mariji Bistrici (Marko Prpic/PIXSELL) Galerija 1/12 >>
Katolički vjernici slave blagdan Male Gospe već tradicionalno hodočašćem u marijanska svetišta diljem zemlje, a tamo su im se pridružili i političari.

Procesiji i svetoj misi u Mariji Bistrici pridružila se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dok je u Solinu na misnom slavlju bio premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade? Misa u Međugorju Veliko okupljanje U Međugorju deseci tisuća vjernika: Hodočasnici iz cijeloga svijeta mole za mir u svijetu

Iz prvoga su reda čuli kritike monsinjora Marina Barišića koji je dobar dio propovijedi posvetio Školi za život.

Nadbiskup metropolit splitsko-makarski monsinjor Barišić istaknuo je u propovijedi da se korupcijom ugrožavaju novi naraštaji i „potkopavaju temelji budućnosti humanog društva.

„Ako se u životu pokušavamo služiti vezama, kovertama, nepoštenim snalaženjem, a život traži rad, učenje, stručnost i poštenje, postat ćemo oporba životu, a ne svjedoci života“, zaključio je monsinjor.

I građani su bilji sretni i produhovljeni. „Fešta traje u duši, to je nešto posebno“, kaže naša sugovornica Jagoda, dok Nediljko iz Trnbusa govori kako imaju i posebne molitve u prvom redu za zdravlje obitelji, a onda i za cjelokupni narod.

Sve hodočasnike pak povezuje hod kojim podnose stanovitu žrtvu, misao o budućnosti, obitelji, životu i Bogu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene