Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Mariji Bistrici blagoslovljeno 8 novih zvona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru mise na Uskrsni ponedjeljak u marijanskom svetištu Mariji Bistrici, biskup dubrovački Želimir Puljić blagoslovio je osam zvona, koja će u okviru projekta "Zvonosvir" biti potkraj godine postavljena u marijabistričkoj crkvi na otvorenome.

Ukupno će biti postavljena 23 zvona, a dosad je napravljeno i blagosljevljeno njih 18. Biskup Puljić danas je blagoslovio zvona Varaždinske i Koprivničko - križevačke županije, gradova Čazme i Krapine, općine Tuhelj, Hrvatske poštanske banke, Glasa koncila i Odbora za obnovu Svetišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šteta od pet tisuća kuna Talio parafin, pa zapalio gospodarski objekt Slika nije dostupna Svečano euharistijsko slavlje Bozanić: Marija Bistrica je duša Hrvatske

"Njihova zvonjava označava vrijeme molitve i poziva nas na okupljanje i očitovanje našega zajedništva ", rekao je blagoslivljajući zvona mons. Puljić.

Biskup Puljić, koji je predvodio današnju misu, pozvao je da se slušaju riječi Isusa koji je uskrsnuće života. Biskup je upozorio da se danas žele prikazati neke druge "istine o Isusu" koje se, istaknuo je, ne temelje na znanstvenim spoznajema već se isključivo rade u komercijalne svrhe, a kao primjer je spomenuo roman "Da Vincijev kod".

"Da Isus nije uskrsnuo, naša bi vjera bila uzaludna, neutemeljeno bi bilo naše ufanje, a bezizgledna naša nada. Stoga vjerujmo uskrslome Kristu u kojemu vidimo gospodara života i smrti, vidimo svojega prijatelja i brata. Slušajmo njegove riječi: Ne boj se, ja sam pobijedio svijet, ja sam pobijedio smrt, ja sam uskrsnuće života. Tko vjeruje u mene, živjet će i ako umre. Uskrsu se zato i radujemo jer Bog nikad ne može izgubiti ", istaknuo je na Uskrsni ponedjeljak u Mariji Bistrici biskup dubrovački dr. Želimir Puljić.

Uz brojne uglednike iz političkog i javnog života, misi i blagoslovu zvona prisustvovao je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Zvonimir Friščić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene