Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s cijevima

'Morsku vodu koristimo za ispiranje WC-a, a umjesto vode pijemo pivo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok temperature gotovo u cijeloj Hrvatskoj prelaze 35 Celzijevih stupnjeva stanovnici naselja Mandre na otoku Pagu su već dva dana bez vode.

Općina Kolan na otoku Pagu već se dva dana bori s nedostatkom vode. Naselje Mandre posebno je pogođeno jer tamo vode uopće nema.

Pročitajte i ovo Nema vode Sramotno Temperature otišle nebu pod oblake, a neka sela na glinskom području danima nemaju vodu: "Užas. Rekli su nam da ne znaju gdje je kvar" Prijateljice iz Slovenije očistile plažu na Pagu - 8 Svašta su pronašle Prijateljice iz Slovenije došle na Pag na odmor pa počistile plažu od smeća: "Da smo imale 10 vreća, sve bismo napunile"

>> U Istri redukcija vode: Nema pranja automobila, tuširanja na plaži...

Do ove situacije je došlo zbog zračnih čepova koji se nalaze u cijevima za vodu, a osim toga otok Pag ima malo vode te je teško vršiti raspodjelu. Situaciju dodatno pogoršava i loša infrastruktura. Stanovnici koji se već nekoliko dana susreću sa problemima zbog nestašice vode, nisu u mogućnosti obavljati kućanske poslove i iščekuju rješenje problema.

'Morsku vodu koristimo za ispiranje WC školjke, a umjesto vode pijemo pivo', rekao je talijanski turist Gabrijel. 'Nema ni kapi vode. Rublje mi se skuplja, ja ne mogu prati', rekla je stanovnica Meta Čop. 'Ne možemo prati suđe ni ništa drugo tako da ne znamo što da radimo uopće i kakvo rješenje da poduzmemo oko toga', komentirala je stanovnica Mandri Maruša Kolar.

Zbog nestašice vode nastradali su i lokalni ugostitelji, koji ne mogu mušterijama izdavati sve narudžbe. 'Gosti su izgubili strpljenje, vode nema, voda je u padu i više od pola ulice nema vode', rekao je ugostitelj Ante Zubović.

Nastale probleme sa vodom pokušavaju sanirati komunalci i vatrogasci kako bi se sustav što prije osposobio. Vode ima, ali je problem u tlaku. 'Ova problematika trebala bi biti riješena u narednih nekoliko dana', rekao je Željko Gligora direktor komunalnog društva Kolan d.o.o.

Vatrogasci sa cijelog otoka tokom cijelog dana pomažu u sanaciji problema i dopremaju vodu u vodospreme. 'Radimo sve što možemo', rekla je zamjenica načelnika Lucija Datković, zamjenica načelnika Paga. Bez vode noćas su ostali Šimuni i Grad Pag, a obilaskom vodospreme otkriven je i uzrok nestašici. 'Bio je pokušaj provale u vodospremu Mandre', rekao je Duško Dragičević, direktor komunalnog društva Pag. Nestašica vode direktno je utjecala na turizam cijelog Paga. 'Vjerujem da će biti razumijevanja i da će voda doći tokom dana', izjavila je Jelena Škoda Baričević, direktorica TZ-a općine Kolak.

Za ovaj problem postoji rješenje. Direktori oba komunalna poduzeća rekli su da bi pravilnom raspodjelom sva naselja mogla imati dovoljno vode što znači da političari moraju postići dogovor ali problem je što se radi o dvije različite županije. Dugoročno bi trebalo omogućiti dopremanje većih količina vode na otok jer za to već postoji infrastruktura. Sve to bi se uz nekoliko zahvata moglo riješiti do sljedećeg ljeta, ali za to sad u ovom trenutku nema novaca. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene