Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 102 dana do izbora

U loš rejting ne vjeruju ni vladajući ni oporba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak dana prije izbora, prema rezultatima Crobarometra koji provodi agencija IPSOS PULS, a objavljuje Dnevnik Nove TV, rejting pada i vladajućoj koaliciji i oporbenom Savezu za promjene. HSS-ov Josip Friščić priznaje da građani žele bolje i drugačije, premijerka Jadranka Kosor je zadovoljna, a u SDP-u su sigurni u visok rejting među biračima.

To što je prešla tisuće kilometara režući vrpce i postavljajući kamene temeljce te obećala nastavak gradnje Pelješkog mosta premijerki Jadranki Kosor nije mnogo pomoglo - popularnost joj je pala ispod 30 posto. 'Što se tiče HDZ-a, mi smo vrlo zadovoljni', kazala je Kosor unatoč rezulatima posljednjeg istraživanja.

Pročitajte i ovo Liste za EU parlament - 3 Put do EP-a Na redu su novi izbori: Državno izborno povjerenstvo zaprimilo 25 lista Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

A iako skeptičan prema istraživanjima, član vladajuće koalicije Friščić priznaje: 'Ozbiljno gledajući, živimo u složenim uvjetima. Sigurno je da puno građana očekuje drugačije, očekuje bolje, a dio toga se iščitava i kroz ove ankete'.

SDP-ovci i danas obilaze birače. Rezultati Crobarometra za njih su najgori u posljednje 4 godine. A i njihovoj koaliciji 'Savez za promjene' rejting je u samo mjesec dana pao za 3  posto.

'Mi ne komentiramo ankete, najbolja anketa koju možete dobiti je ona na dan izbora', kazao je Gordan Maras, no ipak je dodao: 'Ja vjerujem da je rejting SDP-a visok'. Premijerka pak, o SDP-u ne želi pričati. 'Ne bih ja komentirala nikakve rezultate SDP-a', kazala je Kosor.

Htjeli komentirati ili ne, Crobarometar šalje jasnu poruku, građani očito nisu impresionirani angažmanom na rezanju vrpci i dijeljenju vode. Vladajući i oporba imaju još 102 dana da to promijene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene