Obavijesti Video Pretražite Navigacija
“Treneri velikog srca”

U Karlovcu škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na karlovačkom bazenu “Trend Wellness i fitness centra” otvorena je danas plivačka škola za djecu s teškoćama u razvoju, u sklopu projekta “Treneri velikog srca”, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Allianza, a nositeljica projekta je poznata paraolimpijka Ana Sršen.

To je ujedno deseta škola plivanja po tom projektu u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

Paraolimpijka Ana Sršen istaknula je da se program plivačkih škola bazira na poznatom Halliwick konceptu - treneri plivanju imaju certificikate i znaju motivirati djecu.

Među dvanaestoro trenera je i certificirana trenerica Ana Pleše, koja vodi plivačku školu u Karlovcu. Treneri su najčešće studenti kineziologije, oni s edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, medicine ili fizioterapeuti.

U rad karlovačke plivačke škole uključile su se i Marija Horvačić, članica plivačke reprezentacije osoba s invaliditetom i Karlovčanka Mateja Kunović, višestruka državna prvakinja u teakwondou, najbolja hrvatska sportašica za 2012. godinu.

Škola plivanja je više od plivanja, jer djeca s teškoćama u razvoju stječu u bazenu cjeli niz motoričkih vještina, rekla je Sršen.

Posebno je lijepo vidjeti, dodala je, zadovoljstvo djeteta koje se nikada nije samo kretalo, bez tuđe pomoći, a kada proplivaju, tada je to njihovo prvo samostalno kretanje i tada se lakše usude pokušati i druge stvari u životu.

Što su vještiji to imaju više samopouzdanja i samosvijesti, i mogu postati ravnopravni članovi društva, rekla je Sršen.

Posebno je pohvalila uvjete na bazenu “Trend Wellness i fitness centra”, koji im daje termine potpuno besplatno, a voda u bazenu se tretira na tri načina, osim uobičajenog filtriranja s kloriranjem provodi se i tretiranje vode UV zrakama i ozonom.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić poželio je da ova škola plivanja opstane trajno, a ne samo za vrijeme trajanja projekta, a u ime Allianz osiguranja Krešimir Biher je izrazio zadovoljstvo što se kroz ovaj projekt vidi da sport korisnicima pomaže u poboljšanju fizičkog zdravlja, stjecanju samopouzdanja i boljoj socijalizaciji.

Također izrazio zadovoljstvo što je ovog tjedna Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila Allianzu upravo za ovaj projekt “Treneri velikog srca”, nagradu za ‘najbolji društveno odgovorni projekt’.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene