Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jasen Drnasin, 32-godišnji Hrvat koji je bio u komi nakon što ga je policija zbog incidenta u autobusu pošpricala suzavcem, preminuo je u ponedjeljak navečer u bolnici Humber River Regional Hospital u Torontu, objavio je kanadski CBS News.


Drnasin se 12. studenoga u mjesnom autobusu sukobio sa zaštitarima prijevozničke tvrtke i policijom, a nakon što je pošprican suzavcem došlo je do zastoja srca. Hitno je prebačen u bolnici u kritičnom stanju gdje mu je konstatirano oteknuće mozga. Drnasin je potom pao u komu iz koje se probudio, da bi nakon tjedan dana preminuo.

Vezani članci Slika nije dostupna U Kanadi ubijen hrvatski hrvač Ivan Radočaj Slika nije dostupna Uz vojne počasti pokopan Jasen Drnasin

CBS podsjeća da je Drnasin, rodom iz Splita, bio jedan od prvih hrvatskih diplomaca s prestižne američke vojne akademije West Point u saveznoj državi New York.

Specijalna istražna jedinice policije u Torontu nastavlja istragu o okolnostima njegove smrti, odnosno sudjelovanju sedmorice policajaca u uhićenju Jasena Drnasina.