U nedjelju je u Ivanić-Gradu održan jedan od najstarijih karate turnira u Hrvatskoj. Čak 30 godina zaredom ovaj međunarodni karate kup Mladosti okupio je preko 563 sportaša iz 61 klubova iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Slovačke.

Galerija


Svečanim otvaranjem započelo je jedno od najstarijih natjecanja u kojima svoje snage odmjeravaju djevojčice i dječaci u dobi između 7 i 15 godina, a nadmeću se u kategorijama kata i borbi.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Kaos kod Ivanić-Grada: Muškarac policajce gađao nožem, oni ga ranili u nogu Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Planula kuća kod Ivanić-Grada, jedna osoba poginula

„Izrazito smo zadovoljni odazivom natjecatelja, kao i kvalitetom prikazanih kata i borbi. Primili smo također čestitke od predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović za kvalitetu organizacije Karate kupa“, izjavio je Krešimir Golubić, predsjednik Karate kluba Mladost Ivanić-Grad.

Karate turnir u Ivanić-Gradu (FOTO:PR)
Karate turnir u Ivanić-Gradu (FOTO:PR)

Upravo je ovo jedan od najstarijih karate klubova u Hrvatskoj, koji je nedavno proslavio 42 godine djelovanja. Natjecanje je na tribinama pratilo oko 600 gledatelja. S prigodnim govorom natjecateljima, sportašima i svima prisutnima obratio se i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš: „Ovo je jedno od najstarijih i najvećih natjecanja. Svake godine sve je više natjecatelja, a zbog svoje dobre organizacije svrstava se među najbolje karate turnire u Hrvatskoj za djecu od 7 do 15 godina. Ponosni smo što smo kao grad dio te priče.“

Karate turnir u Ivanić-Gradu (FOTO:PR)
Karate turnir u Ivanić-Gradu (FOTO:PR)

Po broju osvojenih PRVIH mjesta najuspješniji je KK Globus iz Čakovca (5 zlata, 9 ukupno osvojenih medalja), drugi je KK Mladost Ivanić-Grad (3 zlata, 17 ukupno osvojenih medalja), treći je KK IPON Zagreb (3 zlata, 8 ukupno osvojenih medalja) Detaljnije rezultate možete pronaći na dolje navedenim linkovima na portalu: www.karate.com.hr.