Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U istrazi protiv Zagorca svjedočili protiv Petrač i Šiprak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saslušanjem Hrvoja Petrača i Snježane Šiprak danas je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo istražno ročište protiv bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, kojeg se sumnjiči da je odlazeći s dužnosti 2000. iz MORH-a odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem.

Hrvoje Petrač i Zagorčeva bivša tajnica Snježana Šiprak, koji su priču o draguljima prvi javno izgovorili na ponovljenom suđenju za otmicu Zagorčeva sina, odvojeno su svjedočili pred istražnom sutkinjom Ernom Draženčić od 9,30 do 13 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagorec opovrgao iskaz 'Nisam rekao da Petrač stoji iza Sliškovog ubojstva' Slika nije dostupna Još jedan svjedok povukao iskaz Zagorec pozvan da svjedoči na suđenju Jelaviću

Sadržaj njihovih svjedočenja ostao je nepoznat jer je istražna
sutkinja prihvatila prijedlog tužiteljstva da iskazi svjedoka kao i sve ostale radnje koje će se provoditi tijekom postupka budu
proglašeni tajnom, rekao je novinarima nakon ročišta glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Na ročištu se nije pojavio ni jedan od Zagorčevih odvjetnika.
Sutkinja je ranije odbila prijedlog odvjetnika Krešimira Krsnika da se ročište odgodi zbog njegove bolesti.

Istraga se nastavlja sutra saslušanjem trojice i prekosutra još dvojice svjedoka, najavio je Devčić. On ne želi otkriti imena tih
svjedoka, dok oni ne budu saslušani.

Mediji navode da bi trebali biti saslušani bivša djelatnica
Ministarstva financija Terezija Barbarić te bivši Zagorčev suradnik Josip Ferek.

Uz jednog djelatnika MORH-a, povremenog vozača njemačkog trgovca oružjem, trebao bi biti saslušan i bivši ravnatelj HIS-a Miroslav Tuđman. Mediji pišu i da bi njemački trgovac oružjem Josef Rothaichner mogao biti saslušan putem videoveze.

Istraga protiv Zagorca pokrenuta je 9. ožujka, a on je četiri dana kasnije na temelju međunarodne tjeralice uhićen u Beču, gdje živi posljednjih sedam godina. Iz pritvora je pušten nakon što je platio milijun eura jamčevine.

Ministarstvo pravosuđa austrijskim je vlastima 21. ožujka uputilo zahtjev za izručenjem Zagorca, koji je od 1993. do 2000. bio zadužen za nabavu oružja i opreme. On se protivi se izručenju tvrdeći da je u Hrvatskoj istraga protiv njega politički motivirana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene