Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: 'Malo vitra' uzburkalo Sabor

Sanader sjeo u prvi red, nakon svađe premješten

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader stigao je u sabornicu i položio prisegu.

Podsjetimo, Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu je jednoglasnom odlukom otvorilo saborska vrata Ivi Sanaderu. Sabor je većinom glasova podržao odluku povjerenstva, sa 97 glasova za, dva protiv i dva suzdržana. Među suzdržanima je bio glas Andrije Hebranga. Saborska sjednica počela je u 9:30 sati, a Sanader se pojavio tek nakon što je Sabor prihvatio odluku povjerenstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi razmještaj sjedenja Opet premjestili Sanadera, sada kraj SDP-ovaca Slika nije dostupna Građani o Sanaderu 'To je ispod svakog dostojanstva i politike i čovjeka'

Zbog njega se radio i razmještaj sjedenja u sabornici i bilo je mnogo pretpostavki gdje bi mogao sjediti. Predsjednik Sabora Luka Bebić odredio je da zastupnik Sanader do konačne odluke predsjedništva Sabora sjedi na mjestu Željane Podrug, koja mu je bila zamjenica za vrijeme mirovanja zastupničkog mandata.

Na početku je Sanader sjeo u prvi red, a nakon što su se zastupnici redom počeli žaliti na raspored sjedenja premješten je na drugo mjesto. Prvu zamjerku rekao je SDP-ov zastupnik Gordan Maras.

Sabor je, također velikom većinom, prihvatio i MIP-ov prijedlog o zahtjevu Mladena Barišića za aktivaciju i ponovno zamrzavanje mandata. Sabor je prihvatio prijedlog sa 107 glasova za, jednim protiv i četiri suzdržana. Njega u Saboru nastavlja mijenjati zamjenica Đurđica Sumrak.

Bauk: Čuvajte papire jer bi moglo zapuhati 'malo vitra'

Potpredsjednik MIP-a, SDP-ovac Arsen Bauk, prije saborskog glasovanja o zahtjevima, napomenuo je kolegama u Saboru da 'pripaze na papire po stolovima jer bi uskoro moglo zapuhati 'malo vitra' i napraviti nered''.

>> Opet premjestili Sanadera, sada kraj SDP-ovaca

>> 'Što se mene tiče, dobro je da smo jedan do drugoga'


Bivši premijer se iz aktivne politike povukao 1. srpnja prošle godine kada je podnio ostavku na mjestu Predsjednika Vlade.

Sanader je nakon ostavke, poštujući zakonski rok od osam dana, podnio zahtjev Saboru za aktiviranje i zamrzavanje mandata. Nakon najave da se želi vratiti u politiku uslijedio je val izljeva odanosti premijerki Jadranki Kosor od strane članova HDZ-a.

Važno je spomenuti da je u Saboru u tijeku i sjednica Antikorupcijskog vijeća na čijem je dnevnom redu stanje u Hrvatskoj pošti.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene