Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović potvrdio

'U incidentu u Kistanjama sudjelovala su i djeca članova SDP-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U incidentu u Kistanjama sudjelovala su i djeca članova SDP-a, rekao je premijer Zoran Milanović na predstavljanju stranačkog kandidata Danijela Saića za gradonačelnika Zaprešića.

Opisujući život stanovništva kod Kistanja, rekao je kako tamo žive Hrvati, katolici, doseljenici iz Janjeva, i Srbi, pravoslavci, da je među Hrvatima malo njih u HDZ-u, nešto manje ih je u SDP-u, te da ni od jedne ni od druge stranke nemaju apsolutno nikakve koristi - nemaju posla i nemaju šanse.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

>> Kistanje: Napadačima zabrana približavanja bogoslovima i manastiru!

'To je ključna tragedija tih ljudi, a da stvar bude još groznija u nedavnom incidentu sudjelovala su i djeca članova SDP-a, jer djeca slušaju loše poruke odraslih i rade loše stvari. Tome se moramo suprotstaviti i ne smijemo dopustiti da prođe u Hrvatskoj', rekao je Milanović na predstavljanju kandidata koalicije SDP-HSU-a Danijela Saića za gradonačelnika Zaprešića.

'Dobili smo državu i u pobjedi moramo biti pravedni, izborili smo državu i u pobjedi moramo biti velikodušni. I samo tako možemo biti dobri ljudi i dobri Hrvati', poručio je premijer.

Zbog napada u Kistanjama Milanović je jučer sazvao konferenciju za novinare na kojoj je izjave desnice o navedenom događaju pripisao kampanji za nadolazeće izbore te je ustvrdio kako je na djecu-napadače netko imao patogeni utjecaj. 'Idu izbori za Europarlament, a motivacijska kampanja HDZ-a već daje svoje prve rezultate, oni se mjere hemoglobinom', rekao je Milanović.

Kaznene prijave protiv sedmorice osumnjičenih

Podsjetimo, protiv sedmorice maloljetnika, osumnjičenih da su u Kistanju napali skupinu pravoslavnih bogoslova, podignute su kaznene prijave. Jedan od njih sumnjiči se za nanošenje teških, a ostali za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda. Sudac je odbio zahtjev za njihovim zadržavanjem u pritvoru, ali im je zabranio približavanje bogoslovima i manastiru. Glasnogovornik suda uputio je i apel.

'Posebno bih apelirao i zamolio političare da prestanu skupljati jeftine političke bodove na ovoj situaciji, zamolio bi ih da se suzdrže od teških kvalifikacija i riječi, sud će donijeti svoju odluku sukladno zakonu i činjenicama, a ne po njihovim željama i diktatu ulice', izjavio je Branko Ivić, glasnogovornik šibenskog Županijskog suda. (Hina/ A.E./ I.F.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene