Dan neovisnosti prilika je i za sve građane da se iz prve ruke uvjere kako funkcionira Hrvatski sabor.

Galerija


 Na danu otvorenih vrata Hrvatskog sabora građani su obilazili jednu od najvažnijih institucija u državi. U sabornici su na njihova pitanja odgovarali premijer Andrej Plenković i gotovo svi članovi Vlade.

Vezani članci Gordan Maras s porukom na laptopu u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) "HDZ = korupcija": Maras opet provocira u Saboru porukom na laptopu Ivan Pernar opet izbačen sa sjednice (Foto: Pixsell,Patrik Macek) - 2 Pernar opet izbačen sa sjednice Sabora: Ustao i pitao ministra Marića kad će HDZ vratiti 24 milijuna kuna

Jednog je dječaka zanimalo zašto djeca nisu dio Sabora, na što mu je odgovorio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. "Neka je granica nakon koje mladi ljudi već s 18, 19 ili 20 godina mogu sujedlovati u politici. Ali s obzirom kako nam ide, možda bi bilo bolje da spustimo tu dobnu granicu pa da i vi imate svoje predstavnike'', rekao je Jandroković i nasmijao sabornicu.

"Mene strašno ljuti, pa koristim priliku da ovdje kažem, kad vidim sabornicu praznu. Na saborskim je mjestima ispred zastupnika ovakvo brdo materijala gdje se glasa o amandmanima na vrlo bitne zakone za ovu državu'', rekao je jedan građanin zastupnicima.

Jandroković prognozirao rezultat nogometne utakmice

Gordan Jandroković je poručio da vjerojatno ima i neopravdanih izostanaka zastupnika sa sjednica Sabora te da se takvi izostanci financijski kažnjavaju. ''A što se tiče materijala, tu vas moram ispraviti. Gledali ste stare snimke jer smo mi prešli na digitalni oblik zakona i zastupnici sve rješavjau svojim tabletima'', kazao je Jandroković.

A dan otvorenih vrata nije prošao ni bez najvažnije sporedne stvari na svijetu. Jedan je dječak, navijača Vatrenih, pitao zastupnike da prognoziraju rezultat utakmice Hrvatske s Mađarskom. Predsjednik Hrvatskog sabora predvidio je rezultat 3:1.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr