Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo i suprug, dijete preživjelo

U Hrvatskoj poginula poznata ukrajinska političarka Irina Berežnaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila na autocesti A1, poginuli su bivša ukrajinska parlamentarka Irina Berežnaja i njezin suprug, javio je ruski medij RT. Njihova kćerka (8) je ozlijeđena i izvan životne opasnosti.

Ukrajinka Irina Berežnaja i njezin suprug poginuli su u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu na autocesti A1 između čvora Maslenica i čvora Posedarje. Ozlijeđena djevojčica, kako navodi RT, je Irinino dijete.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Ova 37-godišnja Ukrajinka u Kijevu je doktorirala pravo te radila poslove u državnoj upravi. U ukrajinski parlament bila je izabrana 2007. godine. Navodno je ukrajinska javnost poznaje po radikalnim stavovima u politici, odnosno poznata je po tome što nije podržavala ukrajinski puč 2014. godine. Prvom polovicom 2000.-ih bavila se poduzetništvom te je, između ostalog, imala otvorenu i turističku agenciju. Dobitnica je ukrajinske nagrade ''Žene trećeg milenija''.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu oko 1:30 sati kad se Irinin 38-godišnji suprug automobilo zabio u stup portala na autocesti A1, između čvora Maslenica i čvora Posedarje.

Ozlijeđeno dijete prevezeno je u zadarsku bolnicu. Iz zadarske policije izvijestili su da se prema rezultatima očevida sumnja da je 38-godišnjak, upravljajući Mercedesom bugarskih nacionalnih oznaka, vozeći u smjeru Posedarja, zbog neutvrđenog razloga automobilom izašao izvan kolnika, popeo se na zaštitnu gradu te udario u nosivi stup portala na autocesti.

U videu možete pogledati jedan od Irininih posljednjih televizijskih nastupa.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene