Ministarstvo branitelja potvrdilo kako je u općini Brdovec, nakon probnih iskapanja, potvrđeno postojanje grobnice žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.


Probnim iskapanjima na lokaciji "Prudnice" u općini Brdovec pronađeni su posmrtni ostaci, a tijekom terenskog istraživanja pregledano je preko 2400 m² terena za koje su raspoloživa saznanja upućivala na sumnju u moguće postojanje grobišta.

Vezani članci Jaroslaw Kaczynski Pogledajte koliku odštetu Poljska traži od Njemačke za Drugi svjetski rat: "Može se povećati..." Volodimir Zelenski VIDEO Snažno obraćanje Zelenskog na Dan pobjede nad fašizmom i nacizmom: "Kažete nikad više? Recite to Ukrajini!"

S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete, posmrtni ostaci nisu ekshumirani, a grobnica je konzervirana i zatvorena do početka faze ekshumacije, čim to vremenske prilike dopuste.

"Tijekom terenskog istraživanja, u razgovoru s mještanima koji su nudili svoju pomoć, prikupljena su dodatna saznanja o grobištima na području općine Brdovec, a koja će biti od koristi u daljnjoj fazi rada", poručuju iz Ministarstva.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju