Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg zabijelio unutrašnjost

Dobro se obucite: Idući tjedan nas očekuje -15!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše snijega je palo u Gorskom kotaru, a odmah potom slijedi središte Zagreba gdje tolikih količina snijega u jednom danu nije padalo punih 57 godina.

Snijeg je danas zabijelio mnoge krajeve unutrašnjosti. Premda smo ovakvo vrijeme već danima najavljivali, opet je bilo iznenađenih i nespremnih. Zima je, lopate neka budu spremne!

Pročitajte i ovo Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina" Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

Najpotrebnije su i dalje u Gorskom kotaru gdje je i sinoć, odnosno do jutros u 7 sati palo najviše snijega, čak 42 centimetra. Tek četiri manje zabilježeno je u Zagrebu na postaji Grič, dakle 38, iako treba napomenuti kako je u Maksimiru izmjereno manje, 22, a u Zagrebačkoj zračnoj luci 19 centimetra. Snijega je bilo čak i u Rijeci.

>> FOTO: Hrvatska pod snijegom - 2

Okvirno govoreći, negdje do sredine dana u kopnenom području palo je između 30 i 40 centimetara snijega, u Lici 20-ak, a na sjevernom Jadranu između jedan i 10.

Tijekom noći snijeg će postupno prestati pa će tako već sutra ujutro u zapadnim krajevima biti i nešto sunca, dok će još sniježiti u Slavoniji, Lici te moguće i unutrašnjosti Dalmacije.

Do sredine dana gotovo posvuda oborine će prestati, a u većini zemlje će poslijepodne i prevladavati sunčano. Bit će i vjetrovito i hladno.

Minusi će se nastaviti i dalje, a sljedeći tjedan ćemo mjeriti i do minus 15. Oborine će u našoj zemlji postupno prestajati. Već će se ujutro početi razvedravati, a temperatura na kontinentu bit će do minus pet, u gorju minus osam i niža. Ni na moru neće biti puno toplije, tek koji stupanj iznad nule. Pri tom će puhati i orkanska bura.

U središnjim krajevima tijekom dana prevladavat će sunčano, ali ostat će hladno.

Idućih dana vrijeme ni blizu ovome danas. Bit će djelomice sunčano i većino suho. Tek s ponedjeljka na utorak može pasti još malo snijega. Ipak, noći i jutra bit će izrazito hladna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene