U općini Dvor građani su prosvjedovali protiv odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori. Petstotinjak ljudi nakratko je blokiralo promet u središtu općine i poručilo da za svoju djecu žele čist zrak i rijeku Unu, a ne opasan otpad iz nuklearne elektrane Krško.

Galerija


Načelnika općine, koji je skup nazvao političkim, izviždali su, a Vladi poručili da nakon sustavnog zanemarivanja ovog kraja ne smije uništiti ono malo života što je ovdje ostalo.

Vezani članci Povorka Festival slobode u znak neprihvaćanja mjera ograničavanja - 2 Bez maski i socijalne distance: U Rijeci prosvjedovali protiv stožera i mjera Prosvjedi frizera i ugostitelja zbog koronamjera - 1 Ministar Aladrović poručio frizerima i ugostiteljima koji su prosvjedovali zbog posljedica koronakrize: "Smanjenje PDV-a Vladi trenutačno nije u fokusu"

''Poruka je da mi ne želimo nuklearni otpad niti bilo kakav toksični otpad na području općine Dvora, ali ne želimo nikakav otpad u Sisačko-moslovačkoj županiji'', istaknula je Anita Kolarec, organizatorica – Stožer za obranu općine Dvor.

Podršku prosvjednicima dali su i načelnici susjednih općina iz BiH. ''To je grijeh što rade. Narod im da glasove, nismo mi njima dali glasove da prave nuklearni otpad'', rekao je Dragudov Vinčić.