S dolaskom južine, vrijeme će idućih nekoliko dana biti promjenjivije, oblačnije i povremeno kišno. U nekim dijelovima Hrvatske stići će pljuskovi i grmljavina. Ova promjena može se nepovoljno odraziti na manjak koncentracije ili raspoloženje. S druge strane, pročistit će zrak, a oni alergični na pelud pred vikend bi mogli imati blaže simptome.

Galerija


U srijedu ujutro stiže promjenjivo vrijeme. Oblačno će biti na zapadu te na sjevernom i srednjem Jadranu. Na moru je moguće da će pasti i malo kiše. Puhat će jugo, a očekuje se da će temperatura uz obalu biti od 11 do 15, u kopnenom dijelu između četiri i devet stupnjeva.

Vezani članci Kiša u Zagrebu Čeka nas novi nalet kiše i grmljavine: Meteorologinja otkriva kada će se vratiti sunčaniji dani Kiša Kiša na kopnu se nastavlja, no uskoro stiže pravo proljetno vrijeme. Na Jadranu treba pripaziti na - UV zračenje

Promjenjivo oblačno ostaje i dalje u središnjoj Hrvatskoj. Tijekom srijede moguća je i koja kap kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a zadržat će se toplo vrijeme. Očekuje se da će najviša dnevna temperatura biti oko 20 stupnjeva.

U Slavoniji će u srijedu biti nešto povoljnije vrijeme, s nešto više oblaka od utorka. Šanse za kišu su male, a uz vjetar s juga ovdje neće biti hladno. Temperatura će najvjerojatnije biti zmeđu 20 i 22 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme. Povremeno će kišiti, a lokalno može biti i pokojeg pljuska s grmljavinom. Na moru će puhati umjeren i jak jugo, a u gorju jugozapadnjak. Temperatura, ipak nešto niža nego dublje u unutrašnjosti, iznosit će na sjevernom Jadranu oko 16, 17, a u gorskoj Hrvatskoj između 11 i 15 stupnjeva.

I u Dalmaciju stiže promjena vremena. U srijedu će tako stići više oblaka, a uglavnom sjevernije u regiji bit će i kiše i pljuskova. Temperatura će biti ugodna, skoro 20 stupnjeva.

Više oblaka, nego sunca očekuje se i u drugoj polovici tjedna. Vrijeme će biti nestabilno, povremeno s kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom. U gorju je uz pad temperature s četvrtka na petak moguć i snijeg. Uz južinu, u četvrtak još podjednako toplo kao i dosad, a pred vikend onda ipak svježije. Vrijeme će se smiriti u subotu, no, kako se čini, samo prolazno.

I na Jadranu će se zadržati promjenjivo vrijeme. Većina oborina stiže u noći na petak, kad može biti i obilnija kiše te pljuskova i grmljavine. U subotu će na moru biti stabilnije i bez oborina.