Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ispitivanju Barbarić i Pokupec

Brkić nakon razgovora u DORH-u: ''Žalosno da se sumnjiči mene koji sam koordinirao akciju''

Milijan Brkić (Dnevnik.hr)
Milijan Brkić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Milijan Brkić (Dnevnik.hr) Milijan Brkić (Dnevnik.hr) Milijan Brkić (Dnevnik.hr) Milijan Brkić (Dnevnik.hr) +0 Milijan Brkić daje izjavu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Milijan Brkić nakon razgovora u DORH-u rekao je da je ''smiješno i žalosno'', da se on koji je 2011. bio zamjenik ravnatelja policije te koordinirao cijelu akciju, sada sumnjiči da je probio mjere i kompromitirao akciju.

Milijan Brkić jutros je bio u DORH vezano za ispitivanja u sklopu istrage o nestanku dijela spisa u sličaju elitne prostitucije. Kad je vidio novinare ispred DORH-a kazao je da je očito da informacije i dalje cure.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

Na pitanje zbog kojih je okolnosti pozvan, rekao je: ''Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv DORH-a. Došao sam ponovno dati svoju izjavu koju sam dao i 2011. godine''.

''Ne mogu vam govoriti detalje. Morate razumjeti moju tadašnju poziciju, bio sam zamjenik ravnatelja policije i neke vam detalje ne mogu iznositi. Dao sam izjavu na okolnosti navodnog curenja i probijanja mjera'', rekao je Brkić.

Na pitanje reporterke Ivane Pezo Moskaljov je li on bio "krtica" u sustavu, odgovara: ''Smiješno!''

Brkić je nakon razgovora u DORH-u rekao da je razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom. ''Dao sam izjavu, ponovno, na okolnosti iz 2011. Smiješno je, a mogu reći i žalosno, da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju… U konačnici ta je akcija rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom. Sad sam pozvan ponovno, da dajem izjave na okolnosti toga i da me se sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, sigurno ne bi došlo do realizacije te akcije'', objašnjava Brkić.

Sada je u DORH-u, kaže, bio u svojstvu svjedoka.

''Pitanje je li to politička hajka na mene. Možda je usmjereno prema HDZ-u. Samo je zanimljivo da se ta priča sad ponovno ponavlja, a reciklirana je već nekoliko puta'', rekao je Brkić.

S premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, kaže, razgovara svaki dan.

Brkić smatra da je ova situacija teret stranci. ''Pitanje je je li to i u kojoj mjeri usmjereno protiv mene, a u kojoj je mjeri usmjereno protiv HDZ-a''.


 

Na ispitivanje u DORH stigao je i Božo Barbarić, šef riječkog Policijskog USKOK-a čiji je tim istraživao i elitnu prostituciju u Zagrebu.

Na pitanje pod kojim je okolnostima pozvan na ispitivanje, Barbarić je novinarima poručio: ''Znate i sami da o tome ne mogu razgovarati''.

U DORH je potom došla tadašnja Općinska državna odvjetnica Željka Pokupec. ''Znate da ništa ne mogu komentirati'', kratko je poručila.

Državno odvjetništvo danas počinje ispitivanje desetak osoba kako bi se utvrdilo što se dogodilo s predmetom vezanim za kršenje mjera tajnog nadzora osumnjičenih u slučaju elitne prostitucije iz 2011., čiji je dio spisa nestao iz nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene