Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri do pet godina izgradnje

'VIS VIVA' U DALMATINSKOJ ZAGORI Projekt od milijardu eura donijet će posao za 10.000 radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijardu eura vrijedan projekt 'Vis Viva' koji obuhvaća gradnju četiriju elektroenergetskih objekata u Dalmatinskoj zagori zaposlit će pet do 10.000 radnika.

Milijardu eura vrijedan projekt 'Vis Viva' (živa sila), koji obuhvaća gradnju četiriju elektroenergetskih objekata u Dalmatinskoj zagori: kombi-kogeneracijsku plinsku elektranu Peruča, reverzibilnu hidroelektranu RHE Vrdovo, dalekovod Hrvace – Konjsko te spojni plinovod Dugopolje – Peruča, u fazi je pribavljanja studije utjecaja na okoliš.

Ovisno o tome koliko će trajati procjene utjecaja na okoliš, ovisit će i rok ishođenja lokacijskih dozvola. Očekuju se krajem ove ili početkom 2017. godine. Plinska elektrana bi u tom slučaju počela s radom 2020. ili 2021., a ona reverzibilna 2022. ili 2023. godine.

Na izgradnji koja će u kontinuitetu trajati tri do pet godina, bit će angažirano između pet i deset tisuća radnika, mahom na građevinskim radovima, što bi moglo potaknuti novi građevinski uzlet u Hrvatskoj, ocjenjuju u tvrtki MCC.

'Do sada je u projekt uloženo pet milijuna eura, do lokacijske dozvole će, očekuje se, biti uloženo oko šest milijuna eura', kaže Zoran Burić, direktor tvrtke MCC koja je jedan od developera projekta.

Vrijednost ulaganja je oko milijardu eura - 600 milijuna eura za reverzibilnu, a 400 milijuna eura za plinsku elektranu, uključujući i dalekovod i plinovod, piše Slobodna Dalmacija.
 

Pročitajte i ovo Smrt troje radnika u Hidroelektrani u Platu Prije četiri godine Što je sve dovelo do smrti radnika u hidroelektrani? Odvjetnik Čedo Prodanović prozvao i Barbarića Slika nije dostupna ISPRED MINISTARSTVA GOSPODARSTVA Kosinjani prosvjedovali zbog izgradnje hidroelektrane: "To je promašeni projekt"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene