Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Slovenije

U četvrtak stiže novi vodeni val!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi vodeni val iz Slovenije očekuje se u četvrtak.

Novi vodeni val iz Slovenije očekuje se u četvrtak i u Hrvatsku bi trebao ući oko 14 sati, a kroz Zagreb bi trebao proći istoga dana u večernjim satima, da bi u petak ujutro prolazio nizvodno od Zagreba, izvijestio je Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

Nakon popodnevne sjednice Stožer je priopćio kako je situacija i dalje najkritičnija u Čičkoj Poljani jer je Odransko polje u zadnjih šest sati naraslo 12 centimetara. Veliki problem predstavlja i vodeni val koji se stvara na Kupi, koji će u četvrtak ponovno utjecati na rast vodostaja Odre, što će se opet odraziti na područje Čičke Poljane i Orla.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slovenija solidarna - 5 ujedinjeni susjedi Prizorima katastrofe u Sloveniji prkosi zajedništvo: "U ovom trenutku hitno su nam potrebni lijekovi jer se infekcije već javljaju"

U prilog ne ide ni vremenska prognoza prema kojoj se na velikogoričkom području u četvrtak prijepodne očekuju nove oborine.

FOTO Svugdje oko kuća - VODA!

Trenutni vodostaj u Rugvici je 816 centimetara, a maksimum koji se očekuje je 830 centimetara (plus/minus 35 centimetara). Vodni val putuje prema Dubrovčaku, tamo je trenutni vodostaj 802 centimetra, a maksimum koji se očekuje i dalje je 825 centimetara. Maksimalni vodostaj u Rugvici je zabilježen 2010. od 978 centimetara, a u Dubrovčaku 872 centimetra.

Ekipe Hrvatskih voda i vatrogasaca stalno su na terenu, a 300 vojnika koji su od jutros na Plesu i dalje su u pripravnosti.

Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda rekao je kako od 7 sati ujutro radi i Ustava Prevlaka radi rasterećenja savskih voda, međutim kada vodostaj dosegne 390 cm, što se očekuje u večernjim satima, Prevlaka će se morati zatvoriti.

Na zahtjev načelnika stožera Rudolfa Vujevića, sve operativne službe (županijski zavodi za javno zdravstvo i za hitnu medicinsku pomoć te Crveni križ, vatrogasci i policija) i dalje su u stanju pripravnosti. Vujević stanje ocjenjuje ozbiljnim, osobito za velikogoričko područje, stoji u priopćenju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene