Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U centru Zagreba pronađeno 15 bačvi motornog ulja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su jučer nakon gašenja požara na baraci u dvorištu Petrinjske ulice u Zagrebu pronašli 15 limenih bačvi od 200 litara u kojima se nalazilo rabljeno motorno ulje.

Požar nije zahvatio bačve, ali se prilikom izvlačenja jedne na zemljano tlo dvorišta izlila veća količina motornog ulja, izvijestio je Državni centar 112.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo zaštite okoliša U Hrvatskoj za 52 posto povećana količina recikliranoga kartonskog ambalažnog otpada Slika nije dostupna 'Neutemeljeno i nekorektno' Slovensko ministarstvo objavilo kartu na kojoj je Piranski zaljev njihov

Iz centra su izvjestili kako je bačva bila zahrđala i trulog lima.

O onečišćenju tla obaviještena je inspekcija zaštite okoliša te je nakon očevida zatraženo da ovlaštena tvrtka za postupanje s opasnim otpadom odmah ukloni oštećenu bačvu i sanira tlo u dvorištu zgrade u Petrinjskoj ulici broj 77. 

Za danas je dogovoreno uklanjanje ostalih 14 bačava pronađenih u baraci. 

Ministarstvo zaštite okoliša: 'Čistoća je očistila ostatke ulja'

Ministarstvo zaštite okoliša izvijestilo je kako je zemljište u dvorištu Petrinjske ulice u Zagrebu očišćeno od otpadnog ulja.

Na poziv inspekcije zaštite okoliša, ovlaštena pravna osoba 'Čistoća' zbrinula je bačvu i očistila zemlju od otpadnog ulja, stoji u  priopćenju iz ministarstva. 

Ostale bačve, kojih ima, prema tvrdnjama Ministarstva, 10 do 20 nepoznatog sadržaja u dvorištu Petrinjske 77, ostat će u dvorišnoj zgradi pod nadzorom dok se ne omogući njihovo sigurno iznošenje. 

'Inspekcija zaštite okoliša nastavlja postupak utvrđivanja svih relevantnih činjenica, prije svega porijekla i proizvođača opasnog otpada', navodi se, uz ostalo, u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene