Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kordić održao govor

FOTO Čavoglave: 'Ovo je putokaz kojim bi Hrvatska trebala ići'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više desetaka tisuća ljudi, 11. godinu zaredom, sudjelovalo je sinoć u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja u Čavoglavama.

Na proslavi se pojavio i Dario Kordić, bivši predsjednik HR Herceg-Bosne koji je početkom lipnja pušten iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne od ukupno 25 godina zatvora, na koliko ga je, zbog ratnih zločina protiv bošnjačkih civila, osudio Haški sud. Obratio se publici rekavši kako je to veličanstven skup, te da su Čavoglave putokaz kojim bi trebala ići Hrvatska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 22. obljetnica Proslava Oluje u Kninu prvi put bez Thompsona: "Nisam ni dobio poziv" Slika nije dostupna Alternativna proslava Na Thompsonovom koncertu u Čavoglavama očekuje se oko 100 tisuća ljudi

Među viđenijim gostima i ove je godine prisutan šibenski biskup Ante Ivas, čelnica građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić te donedavni haški zatvorenik Dario Kordić. 'Ovdje su Hrvati iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, te inozemstva. Treba reći da mi imamo jednu domovinu u dvije države', kazao je Kordić na što je publika snažno zapljeskala i zapjevala 'Zovi, samo zovi'. Kordić se javno zahvalio Marku Perkoviću Thompsonu koji ga je, kako je rekao, sve godine podržavao, bio uz njega i posjećivao ga u zatvoru. 'To mi je, uz vjeru u Boga, dalo snagu da sve izdržim', istaknuo je Kordić.

Policija je rekla kako je tijekom dana imala tek sedam prekršajnih prijava i to protiv četiri osobe zbog nošenja majica s uvredljivim natpisima, jedne osobe koja je takve majice prodavala, te dvije djevojke koje su vrijeđale policajce. Što se tiče Hitne medicinske pomoći, ona je do ranih večernjih sati imali desetak intervencija, većinom zbog alkohola, srčanih smetnji, opeklina, ali i jednog mladića kojega je navodno lokalno stanovništvo lakše ozlijedilo nakon što je rekao da je navijač Dinama.

Cjelodnevna proslava u Čavoglavama počela je u 10:30 sati sati u župnoj crkvi sv. Ilije u Kljacima gdje se služila misa. Nakon mise na programu je bio nastup brojnih KUD-ova, a oko 18 sati atmosferu je zagrijalo više od tisuću motorista koji su se iz svih dijelova Hrvatske zaputili prvo u Drniš, a potom svi zajedno stigli u Čavoglave.

Središnji dio proslave počeo je u 21 sat ispred crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama gdje se održao veliki koncert na kojemu su se izmjenjivali Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Opća opasnost i Miroslav Škoro.

Osim Daria Kordića, u Čavoglavama je jučer viđen i šibenski biskup Ante Ivas, Željka Markić, te Ljubo Česić Rojs. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene