Puno energije svakako je bilo potrebno na skupu vozača kamiona u Međimurju. Jer kamione nisu vozili već – vukli užetom.

Galerija


Ulicama Čakovca prolazili su kamioni ugašenih motora! One koje ih inače voze u subotu su ih vukle. Kamion težak osam tona žene su vuke 20 metara! Nakon vozačica, svoju su snagu pokazali i njihovi kolege.

Na tradicionalnom desetom Truck showu Međimurja okupili su se profesionalni vozači iz Hrvatske, ali i susjedstva. Lani, zbog koronavirusa, manifestacija nije održana pa su ove godine jedva dočekali druženje.

Romano Malečić osam mjeseci proveo je u Tanzaniji - 6 Usred pandemije otišao u Afriku i izgradio školu: "Prva tri dana nisam izašao van, a sad kad odlazim, falit će mi ona kanta vode koju je cijelo susjedstvo dijelilo... Falit će mi sve - osim riže i banana"

''Radimo, nema tu stajanja. Ljudi moraju živjet, trgovine se moraju punit, glad ne pita. Evo, nakon dvije godine da smo se svi uspjeli složit nakon korone, izolacija, zatvaranja, problema potresa. Konačno smo uspjeli dobit svoj dan'', organizator Goran Brumnjak iz udruge Convoy.

Jedan na jedan vozači i vozačice provjerili su i tko ima snažniju ruku. Protivnici su, kažu, samo u igrama. Na cesti su kolege, uvijek spremni pomoći jedni drugima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr