Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

U samo 15 minuta sve nestalo

U Biogradu zbrajaju štete: Tuča uništila gotovo sve usjeve i urod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuča koja je u petak pogodila područje Biograda ostavila je velike štete poljoprivrednicima. Iznimno bogati nasadi za samo 15 minuta pretvoreni su u opustošene površine. Procjenjuje se da je stradala većina usjeva.

Stabljike krumpira nisu preživjele led. Pod tučom je uništeno više od polovine uroda. 'Trebalo je biti 50 tona mladog krumpira. Ako sada bude pola, bit će dobro. Procjenjuje se da je šteta oko 30-40 tisuća kuna', kazao je poljoprivrednik Mile Mikulić.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Tuča u Zagorju Nastradala brojna mjesta VIDEO Snažno nevrijeme poharalo kontinentalnu Hrvatsku: Vjetar lomio grane i rušio drveće, tuča u Zagorju i Baranji

Opustošeni nasadi, stradalo povrće. Štetu će poljoprivrednici dugo zbrajati. A samo 15 minuta bilo je dovoljno da zrnca leda sve prekriju. Ovakvo se nevrijeme u Biogradu ne pamti. 'Davno je to bilo, ima možda i 15 godina da je ovako padao led. Ali jučer je bilo strašno!', kazala je gospođa Marija.

Zapitali su se i maslinari što će biti s urodom, a pravi razmjer štete bit će vidljiv najesen, nakon berbe. No, već sad im je jasno da će biti manje ulja. Oštećeni su i plodovi voća. Zbog rupa će teško dozrijeti. Na urod, tvrde poljoprivrednici, već su zaboravili. Sada im preostaje spašavanje samih stabala.  

Štete se još uvijek zbrajaju, no već sada je sigurno da će biti višemilijunske. Nakon suše koja je trajala gotovo 10 mjeseci, štetu je prije 2 tjedna napravio mraz, a onda je potpuno neočekivana tuča uništila i ono što je preostalo. Uskoro se očekuje i proglašenje elementane nepogode.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene