Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reporter RTL-a Petar Panjkota lakše je ozlijeđen u fizičkom napadu do kojeg je došlo neposredno nakon javljanja uživo s prosvjeda u Banja Luci za središnju informativnu emisiju RTL Danas, priopćio je RTL, koji oštro osuđuje napad na svog novinara i ocjenjuje ga i napadom na slobodu izvještavanja.


Tijekom subote reporter Informativnog programa RTL-a Petar Panjkota je pratio prosvjede u Banja Luci koji su završili oko 14 sati. Zbog javljanja uživo Panjkota je ostao na mjestu događaja, a samo javljanje je prošlo bez problema.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: AFP) ''Nisam glup'': Dodik na svako pitanje davao isti odgovor i svađao se - emisija prekinuta Draško Stanivuković Podržao Pravdu za Davida, tukao ga ministar u Skupštini: Tko je mladić zbog kojeg je Dodik obustavio pomoć Banjoj Luci

No odmah po završetku, nepoznata osoba je izašla iz obližnjeg kafica i udarila ga šakom u glavu pri čemu je Panjkota zadobio lakše ozljede.

RTL pretpostavlja da je napad reakcija na Petrove riječi da je na prosvjedu bio sin još neosuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Ovim putem RTL oštro osuđuje napad na našeg reportera. Svaki napad na novinare smatramo pokušajem zastrašivanja u obavljanju svojeg posla, napadom na slobodu govora i izvještavanja", kaže se u priopćenju.