Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovnik, Split...

VIDEO Snijeg zabijelio Dalmaciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg je iznenadio stanovnike Dubrovnika i Splita, ali i još nekih mjesta u Dalmaciji. Čitava Hrvatska probudila se u niskim temperaturama, a oprez je potreban i u prometu!

Vaše fotografije snijega nam šaljite na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Pazin je jutros bio najhladniji grad u Hrvatskoj. Ondje je jutros u 8 sati izmjereno 7 stupnjeva ispod ništice.

U Gospiću je bilo -5, u Karlovcu, Križevcima i Bjelovaru -3. U Zagrebu -1, a u Dubrovniku samo 2 stupnja!  Storm Chasers Dubrovnik na svojoj su Facebook stranici objavili fotografije snijega u Trstenu kod Dubrovnika.

Dubrovniknet.hr piše da se u samom gradu snijeg topi u dodiru s tlom dok se malo zadržava na Srđu, okolnim brdima i u Rijeci dubrovačkoj. Javljaju da su tijekom noći na području Konavala, dijelu Pelješca, u dolini Neretve i na području Dubrovačkog primorja i doline Neretve ceste očišćene i posute solju.

U Delnicama i Ogulinu je napadalo više od 10 cm novog snijega.

Već u subotu snijeg zabijelio mjesta na moru

Čitateljica iz Bakra Iva Mišura poslala nam je na redakcijski mail moj.report@novatv.hr fotografije iz Bakra gdje je u subotu ujutro oko 9 sati padao snijeg.

U Konavlima u subotu navečer potrebna zimska oprema

U većem dijelu Konavala u subotu navečer je padao snijeg, u brdima gust, dok je u nizinama susnježica, javio je Dubrovniknet.hr. 'Za sva vozila je potrebna zimska oprema na području Konavoskih brda gdje je temperatura oko nule, a palo je nekoliko centimetara snijega',  kaže Marijo Magud iz Vatrogasne postrojbe Konavala koji upozorava i na moguću poledicu tijekom noći te poziva na oprez u vožnji. Osim Konavala, snježne pahulje su zabijelile i Hvar, Omiš te Makarsko primorje.

>> Nakon nagovještaja proljeća, ponovno hladnije sa snijegom, mnoge ceste zatvorene

Prognoza za nedjelju


Pretežno oblačno povremeno uz snijeg, glavnina prijepodne, a navečer i u noći očekuje se postupno razvedravanje. Na sjevernom dijelu Jadrana pretežno, a na južnom djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku.

Vjetar većinom slab sjeverni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura ponegdje s olujnim udarima, a na srednjem i južnom većinom umjeren, na otvorenom moru jak sjeverozapadnjak.

Najviša temperatura od -3 do 3, na Jadranu od 4 do 9°C.

Stanje u prometu

Jadranskom magistralom (D8) između Senja i Karlobaga, zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar puše i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, javlja HAK.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da na put prema gorskim krajevima ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar. U Lici zimski su uvjeti na području Slunja, Plitvičkih jezera, Korenice i Udbine, ističemo Ličku magistralu (D1) na dijelu Krnjak-Slunj-Korenica-Udbina-Gospić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene