Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 akcija više nego lani

U 300 akcija traganja i spašavanja na moru spašene 722 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja ne moru je od početka godine do 1. rujna koordinirala 300 akcija traganja i spašavanja na Jadranu, pri čemu su spašene 722 osobe i 131 plovilo.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja ne moru (MRCC) je od početka godine do 1. rujna koordinirala tristo akcija traganja i spašavanja na Jadranu pri čemu su spašene 722 osobe i 131 plovilo, priopćeno je danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U pomorskim nesrećama u istom razdoblju život je izgubilo 13 osoba, dvije više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a nestale su tri osobe, kao i lani. Od smrtno stradalih osoba jedan je kupač, sedam članova posade, tri ronioca na dah i jedan ronilac s bocama, a ozlijeđeno je 37 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslao poziv u pomoć DRAMA U VELEBITSKOM KANALU Turista na jedrilici odnijela bura Slika nije dostupna 'U tijeku su razgovori' Ministarstvo: Ponuđači u procesu monetizacije autocesta NISU povukli ponude

>> VIDEO Dramatično spašavanje sa stijene visoke 40 metara

Najviše akcija poduzeto je zbog kvarova motora na plovilima (67) te hitnih medicinskih prijevoza (45). Na moru je bilo devet sudara, dva više nego lani. Devet plovila je potonulo, a 40 ih se nasukalo. Na plovilima je planulo pet požara, pet plovila se prevrnulo, a u 11 akcija spašavani su daskaši. U akcijama traganja i spašavanja na moru 18 puta sudjelovali su zrakoplovi Obalne straže.

Prošle godine od siječnja do 1. rujna bilo je 260 akcija traganja i spašavanja na moru u kojima je spašeno 655 osoba i 173 plovila, navodi se u priopćenju Ministarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene