Gost Dnevnika Nove TV bio je Krešimir Kučko, predsjednik uprave Croatia Airlinesa.


Zbog čega ste naložili istragu prema liječnicima koji su porpisali bolovanje?

Zato što smatramo da je to naša obveza da se utvrdi što je razlog, što je pozadina takvog neočekivanog, dakle prvi puta u povijesti, velikog prijavljivanja na bolovanje.

Smatrate da se radi o lažnim bolovanjima?

Vezani članci Avion Croatia Airlinesa Croatia Airlines zbog pandemije bilježi ogromne gubitke: "Imamo 630.000 putnika manje nego lani" Slika nije dostupna HZZO provjerava masovno bolovanje u Croatia Airlinesu

Mi sumnjamo da se radi o jednoj vrsti industrijske akcije.

Jeste li nekad u karijeri doživjeli ovako nešto?

Moram priznati da u 21 godinu nisam ni doživio ni čuo da se ovako nešto dogodi.

Smatrate li možda da je reakcija djelatnika na plan restrukturiranja, otkaze i smanjivanje plaća?

To je moguće, međutim plan restrukturiranja mora ići, on nema alternativu i u njemu su predviđene uštede, pa, između ostalog, i uštede na radnoj snazi.

>>
HZZO provjerava masovno bolovanje u Croatia Airlinesu

Kompanija je u gubitcima, kakva će biti šteta za Croatiu Airlines?

Koristim priliku da kažem da nije u gubitcima kako se predstavlja, radi se o dugoročnim obvezama. Gubitci su sanirani, dokapitalizacijom od strane države, tako da i prvi kvartal, koji je najpovoljniji u povijesti kompanije po svim relevantnim pokazateljima, govori da smo na pravom putu i da smo osigurali uvjete za clean start.

Putnici nisu stigli tamo gdje su krenuli, što mogu očekivati sutra?

Želim naglasiti da putnici mogu očekivati redovni promet. Prema našim najavama za sutra i za sve dane koji dolaze, poremećaji se ne očekuju. Što je najvažnije, mogu očekivati apsolutno sigurne avione u smislu bilo kakve zaraze. Nismo dobili nikakve dojave da se neki putnik razbolio u našem avionu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju