Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna razina nasilja nad ženama

U 10 mjeseci u Hrvatskoj ubijeno 16 žena i 2 djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Nasilje nad našim majkama, sestrama, prijateljicama, kolegicama i poznanicama nažalost svakodnevna je pojava. Barem na današnji dan trebali bi se osvijestiti i prestati razmišljati da se nasilje događa nekom drugom.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Ženska udruga B.a.B.e. svoj će doprinos borbi dati komemorativnim skupom na Trgu bana Jelačića koji će započeti minutom šutnje u znak sjećanja na 16 žena i dvije djevojčice koje su u razdoblju od 1. siječnja do 21. studenog ubili njihovi mladići, bivši ili ondašnji, partneri bračni, izvanbračni, očevi ili muški članovi obitelji.

Kako odgajamo djecu?

B.a.B.e. kreću u borbi protiv nasilja nad nježnijim spolom progovaranjem o korjenima nasilničkog ponašanja, o odgoju i porukama koje se upućuju djeci i kojima ih se priprema za buduće uloge žena i muškaraca. Ženska udruga pozabavlja se pitanjem zašto dječake odgajaju da ne smiju plakati i pokazivati osjećaje i zašto su 'pravi' muškarci oni koji ne pokazuju strah i ničega se ne boje.

Zbog čega djevojčice trebaju biti tihe i umiljate i zašto trebaju sanjati udaju? Možda bi roditelji trebali pokušati s drugačijim odgojem te raditi na tome da njihova djeca izrastu u samosvjesne osobe koje poštuju sebe i žele samo odnose u kojima ih se razumije kao jednakopravna bića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene