Zoran Milanović (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Zoran Milanović (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Tvrtka bivšeg premijera Zorana Milanovića EuroAlba Advisory prošle je godine uprihodila 625.445,26 kuna, stoji u financijskom izvješću tvrtke.


Konzultacijama je bivši hrvatski premijer Zoran Milanović svojoj tvrtki EuroAlba Advisory 2017. godine uprihodio 625.445,26 kuna, navodi se u financijskom izvješću za 2017. godinu.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Pixsell,Kristina Stedul Fabac) Milanović: "Ne mogu obećati vreću punu darova. Obećavaju lažni Djedovi i Bake Mrazi, a ja to nisam" Zoran Milanović (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Milanović: "HDZ drži Hrvatsku u talačkoj krizi. Premijer se bavi strankom, a ne reformama. To je Igra prijestolja..."

Rashodi poslovanja iznosili su 101.936,56 kuna, a dobit nakon oporezivanja bila je 459.749,62 kune. Porez na dobit iznosio je 63.759,08 kuna. Tvrtka je lani imala jednog zaposlenog, a u 2016. godini nije imala prijavljenih radnika, piše Jutarnji.hr.

Troškovi osoblja tijekom 2017. godine iznosili su na teret neto plaće i nadnice samo 26.208 kuna, dakle 2184 kune mjesečno. U tvrtki je kao direktor prijavljen Dinko Suton, bivši poslovni direktor SDP-a, a osnivač tvrtke je Zoran Milanović.

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je da mu usluge konzultacija pruža bivši šef SDP-a. ''Hrvatska je velika zemlja koja je primjer u regiji. Zoran je odličan prijatelj, a njegovi savjeti su uvijek dobro došli. Hoću reći da je tako dobar prema meni, a njegovi savjeti korisni'', izjavio je jednom prilikom Rama.

Milanović je konzultantsku tvrtku osnovao nepuna dva mjeseca nakon poraza na parlamentarnim izborima te nakon što je najavio da odlazi s mjesta predsjednika SDP-a i planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Spekuliralo se da će Milanović pružati konzultantske usluge državama iz ovog dijela Europe koje su u različitim fazama pristupanja Europskoj uniji, a najviše se spominjala mogućnost da postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU.