Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gerilski bombaški napad

Turski naftovod nakon napada još gori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio nafotvoda Kirkuk-Ceyhan koji povezuju Irak i Tursku još uvijek gori nakon gerilskog bombaškog napada, vjerojatno kurdskih pobunjenika, ali je vatra pod nadzorom, rekao je agenciji Reuters izvor iz turskog ministarstva energetike.

Izvoz nafte iz Iraka i dalje je obustavljen nakon eksplozije do koje je došlo sinoć kasno navečer na jugoistoku Turske, a prema pisanju medija vrijeme popravka i ponovnog otvaranja naftovoda biti će poznato tek nakon što se ugasi vatra.

Pročitajte i ovo Vrana zalijeću se ljudima u glavu VIDEO Ako vas napadne vrana, nemojte raditi ovo: Djevojka vrištala, bježala i branila se pa na kraju pala u lokvu Zatvor u Zadru, Josip Čubelić stari policijski znanac Krvavi obračun u zatvoru: Napad nožem na poznatog zatvorenika, oglasilo se i Ministarstvo

'Vatra još gori, ali je jutros stavljena pod nadzor', rekao je izvor. 

>> Zapalio se naftovod između Iraka i luke Ceyhan

Izvor iz ministarstva i tvrtka Botas koja upravlja naftovodom ranije su agenciji Reuters rekli kako je do napada došlo u 20 i 30 blizu Midyata na jugoistoku Turske.

Pobunjenici iz separatističke Kurdske radničke partije su u prošlosti preuzimali odgovornost za slične napade na naftovode u istočnoj Turskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene