Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turski brod dotegljen u Trst

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon točno dva tjedna od izbijanja požara na "Und Adriyatiku", turski teretni brod jutros je dotegljen u tršćansko brodogradilište, potvrdio je Hini kapetan pulske Lučke kapetanije Josip Lazarić.

Kako se doznaje, sinoć su talijanske vlasti izdale sve potrebne dozvole za ulazak broda u tršćansku luku pa je brod noćas krenuo prema Trstu, a jutros je oko šest sati u pratnji dvaju remorkera napustio hrvatske teritorijalne vode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićene dvije osobe Kaos u Trstu: U pucnjavi ozlijeđeno više osoba Lorenzo Gentile - 2 Skandal pred kamerama Je li u Petrinji bilo krađe humanitarne pomoći? Talijan tvrdi: "Paketa nije bilo. Optužili su me da smo poslali popišanu robu." U općini mu dobacuju: "Mafijo"

Turskom brodu, koji se 6. veljače zapalio 13 nautičkih milja zapadno od Rovinja, sinoć je odobren ulazak u tršćansku luku, a dopuštenje je dobiveno nakon što je brodarska tvrtka "Samer", talijanski agent turskog vlasnika broda tvrtke "Und RO-RO Istanbul", dala odgovarajuća jamstva.

Turski teretni brod "Und Adriyatik", dužine 193 metra, koji je plovio iz Istanbula u Trst prevozeći oko 200 kamiona i 11 tona opasnog tereta, zapalio se u srijedu, 6. veljače, u 5,04 sati 13 nautičkih milja zapadno od Rovinja na granici hrvatskog teritorijalnog mora i Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa. 

Požar na brodu ugašen je četvrti dan, odnosno u subotu, 9. veljače.

Tegljenje turskog broda počelo je u nedjelju nakon što je to odobrila pulska Lučka kapetanija uz ispunjavanje sigurnosnih uvjeta koje je zatražilo norveško klasifikacijsko društvo "Det Norske Veritas".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene